Speltips Birmingham – Sheffield United 4/2: Formstarkt bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 4 februari 2022

Fredagskvällen bjuder på en match från Championship där Birmingham City gästas av ett Sheffield United i medvind. Matchen spelas den 4 februari 2022 med avspark kl 20:45.

Birmingham – Sheffield United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Birmingham City kommer från två raka 2-2-matcher och dessförinnan besegrade man Barnsley med 2-1 hemma. Man har alltså tagit fem poäng på tre senaste matcherna i Championship.

På så vis ser det ganska bra ut, men då bör också nämnas att segern mot jumbon Barnsley är lagets enda på de tio senaste matcherna. Med andra ord är trenden inte något vidare god för Birminghams del. I tabellen ligger man just nu på en 17:e plats efter att ha tagit 33 poäng på 29 matcher.

Nu tar man alltså emot ett Sheffield United vars form ser klart starkare ut. De har bara förlorat en av sina nio senaste ligamatcher och av dessa har man vunnit sex matcher. Efter en sämre inledning på säsongen ser nu Paul Heckingbottom ut att ha fått ordentlig ordning på det mesta. Sedan han tog över laget i november har man successivt blivit allt bättre.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Heckingbottom-effekten

Att Paul Heckingbottom gjort underverk med Sheffield United är kanske att överdriva men effekten på hans tillträde som manager är definitivt positiv. Man kommer nu från två raka 2-0-seger. Senast mot Peterborough på bortaplan och dessförinnan mot Luton hemma.

Den senaste tiden goda resultat har tagit Sheffield United upp till en elfte plats i tabellen. Man har emellertid en eller ett par matcher färre spelade än lagen runtomkring. Efter 26 spelade matcher har man tagit 39 poäng.

Birmingham är därmed sex poäng efter Sheffield i tabellen, men man har tre matcher mer spelade. Lagen möttes senast i den första omgången av den här säsongen. Då var det Birmingham som kammade hem samtliga poäng efter en 1-0-vinst på Bramall Lane.

Här och nu råder det dock ingen tvekan om vilket som är det hetare laget. Sheffield United kommer från två raka segrar där man höll nollan i båda matcherna. Sedan Heckingbottom tog över har man varit väldigt svåra att göra mål på. I sex av de nio senaste ligamatcherna har man hållit nollan.

Championship är en jämn serie där det ofta är små marginaler som avgör. Det finns inga givna segrar, men här är det onekligen mycket som talar till bortalagets fördel. De kommer med medvind i ryggen och jag finner anledning att tro att man kommer ro hem samtliga poäng även den här gången. Mitt spel blir därför att Sheffield United vinner till 2.15 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sheffield United vinner
Odds: 2.15
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 4 februari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: