Speltips Birmingham – West Brom 6/10: Tät tillställning

Axel Sjödin Publicerat: 6 oktober 2023

Birmingham och West Brom drabbar samman i helgens första match från Championship under fredagskvällen.

Birmingham - West Brom

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots att Birmingham ligger sju placeringar bakom West Brom så är det bara en enda poäng som skiljer dem åt i tabellen, vilket säger någonting om hur jämnt det är i Championship-tabellen i nuläget. Det är med andra ord viktiga poäng som står på spel St Andrew’s nu på fredagskvällen.

Birmingham inkasserade tre viktiga poäng den senaste omgången då de tog en mycket välbehövlig seger mot Huddersfield. De öppnade säsongen väldigt starkt med tio poäng på de fyra inledande matcherna, men därefter lyckades de bara samla ihop två poäng på de kommande fem. Därmed var nog den övertygande 4-1-segern senast viktig för mer än bara tabelläget. Hemma på St Andrew’s är de iallafall ännu obesegrade den här säsongen – en svit de hoppas kunna förlänga nu på fredag.

Med tanke på att klubben genomgått ett ägarbyte under sommaren samtidigt som tränare John Eustace har omgärdats av flyttrykten har de ändå gjort det ganska bra än så länge. De har dessutom haft en del skador tidigt under säsongen, vilket gör att vi med all förmodan lär få se samma elva nu på fredag som den som vann sist.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Brom har gjort bra ifrån sig

För West Broms del är ägarfrågan också ett problem, men till skillnad från Birmingham har de ännu inte lyckats hitta en ny köpare. Men det är inte någonting som har märkts av på planen än så länge, då de kan stoltsera med att ligga femma i tabellen inför omgången.

De har nu vunnit två raka matcher i ligaspelet, där de först och främst lyckades slå ligatrean Preston med imponerande 4-0, för att därefter hålla nollan och vinna mot tabelljumbon med uddamålet. West Brom är nu obesegrade i fem raka matcher, även om tre av dessa har varit kryss. Något positivt de kan ta med sig är iallafall att de har hållit fyra nollor på deras fem senaste matcher, även om de inte själva har öst in mål.

Nu väntar iallafall en tuff bortamatch mot ett hemmastarkt Birmingham, vilket inte kommer att bli en lätt uppgift, men vinner de på fredag så väntar två lättare hemmamatcher mot Plymouth och QPR, där West Brom har chansen att tidigt cementera sig i toppstriden.

Birmingham må ha tryckt dit fyra mål senast, men innan dess mäktade de bara med två mål på fem matcher totalt. Mot West Broms starka defensivt kan de mycket väl få bekymmer. För 1.86 i odds spelar vi därmed på ett “båda lagen gör mål – nej”-spel hos Coolbet, då båda har haft en del bekymmer med målproduktionen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.86
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 6 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo