Speltips Blackburn – Derby 15/3: Utan självförtroende

Martin Efvergren Publicerat: 15 mars 2022

Ett formsvagt Blackburn Rovers tar emot nästjumbon Derby County i Championship. Matchen spelas tisdagen den 15 mars 2022 med avspark kl 20:45.

Blackburn – Derby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Blackburn Rovers var på väg mot en riktigt fin säsong där man etablerat sig i toppskiktet av Championship. Men sedan årsskiftet har det låst sig fullständigt och formen inför säsongens avgörande skede är nu riktigt svag.

Det har bara blivit en seger på de nio senaste ligamatcherna för Blackburn. I lördags tog man emot bottenlaget Bristol City och det slutade med förlust med 1-0 efter att bortalaget avgjort på tilläggstid. En mycket tung förlust och ytterligare en törn i lagets sargade självförtroende.

Trots de svaga resultaten på sistone ligger Blackburn alltjämt på en femte plats i Championship. Man har dock en match mer spelad än ett par av lagen bakom som kan peta ner Blackburn under kvalstrecket.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 500 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Blackburn har slutat göra mål

Blackburns trend är bedrövlig, men än värre ställt är det förstås hos Wayne Rooneys Derby County. De ligger just nu näst sist i Championship och avståndet upp till Reading ovanför strecket är fem poäng.

Derby vann visserligen det viktiga mötet mot bottenkonkurrenten Barnsley i den näst senaste omgången. Av de fem senaste matcherna har man emellertid förlorat de övriga fyra. I lördags föll man med 2-0 borta mot Bournemouth och man har därmed gått mållös från tre av de fyra senaste matcherna.

När Blackburn och Derby senast möttes i oktober var det ett formstarkt Blackburn som segrade med 2-1 på bortaplan. När de nu möts igen är Blackburn, trots sina svaga form, klara favoriter hos spelbolagen. Ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.72.

Vi har alltså att göra med två lag som saknar självförtroende och som har haft väldigt svårt att göra mål på sistone. Blackburn har bara gjort ett mål på sina 9 senaste matcher och Derby är ett av seriens målsnålaste lag.

Mycket talar således för att det här inte kommer att bli något målkalas. Båda lagen har inte gjort mål i Blackburns 12 senaste matcher och bäst spelvärde på den här matchen finner jag i att det mönstret upprepas. Mitt spel blir alltså att båda lagen inte gör mål till 1.67 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – hämta 100% upp till 500 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.67
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:45, tisdag 15 mars 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: