Speltips Blackburn – Middlesbrough 24/1: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 24 januari 2022

Det är jämna förutsättningar när Blackburn Rovers tar emot ett formstarkt Middlesbrough FC i Championship. Matchen spelas måndagen den 24 januari 2022 med avspark kl 20:45 på Ewood Park.

Blackburn – Middlesbrough

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Blackburn Rovers har tagit stora kliv framåt den här säsongen. Förra säsongen slutade de på en 15:e plats i Championship, men nu går man för uppflyttning till Premier League. Efter 27 spelade matcher har man tagit 49 poäng, vilket ger en tredje plats i tabellen.

I onsdag blev det dock förlust då man ställdes mot Hull City på bortaplan och föll med 2-0. Dessförinnan besegrade man Cardiff City med 1-0 på bortaplan.

Nu tar man emot ett Middlesbrough som har vunnit sina fem senaste matcher om vi inkluderar segern mot Mansfield i FA-cupen. I Championship har man sex segrar och ett kryss på sju senaste matcherna.

Middlesbrough trend ser med andra ord väldigt god ut. Man kommer från en 2-1-seger mot Reading förra helgen där man vände ett 0-1-underläge till seger under matchens sista tio minuter. De tre poängen ger att man står på 42 poäng efter 26 spelade matcher.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett hemmastarkt Blackburn

Vi har alltså att göra med ett toppmöte där Middlesbrough just nu är sju poäng efter serietrean Blackburn, men som har en match mindre spelad.

Blackburn Rovers har totalt sett varit det något bättre laget den här säsongen, men Middlesbrough har den bättre formen. Hemmaplansfördelen gör att Blackburn gäller som knappa favoriter hos spelbolagen. En rak etta ger omkring 2.50 gånger insatsen.

Historiskt sett har det varit jämnt mellan de här lagen de senaste säsongerna. När de möttes i Middlesbrough i den femte omgången av den här säsongen slutade det 1-1. Tre av de fyra senaste mötena har slutat oavgjort.

Utgången av den här matchen känns oviss och ett oavgjort är nog det på förhand mest logiska. Blackburn har förlorat två av sina tre senaste matcherna men samtliga har varit på bortaplan. Hemma på Ewood Park är man starka och har fem segrar och ett kryss på de sex senaste matcherna.

Middlesbrough har dock varit väldigt starka på sistone och lär bjuda på tufft motstånd. Båda lagen har gjort mål i Middlesbroughs tre senaste matcher och jag finner anledning att tro att det kommer bli så även här. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.93 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.93
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, måndag 24 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: