Speltips, Blackburn – Stoke 14/2: Målpartaj på Ewood Park?

Spelbloggare Publicerat: 14 februari 2015
blackburn stoke 14/2
Foto: Bildbyrå

Blackburn, huserande i Championship, har nått den femte rundan i FA-cupen, efter att ha skickat ut Swansea med 3-1, och ställs nu mot Stoke. Ny skräll att vänta?

Uppe på den övre tabellhalvan, men med ett stort avstånd till de positiva kvalplatserna. Blackburn ser ut att hamna på den döda marken, vilket man självklart är missnöjda med. I FA-cupen har man å andra sidan stormat framåt och 3-1-vinsten mot Swansea, som hittas högre upp i PL-tabellen än Stoke, var ett styrkebesked.

Baserat på de senaste resultaten, är formen knappast toppad. Mycket blandade resultat, men nu senast vann man i alla fall mot Rotherham United med 2-1 hemma på Ewood Park.

Stoke parkerar precis i mitten av Premier League, som tia. Man har varit upp och ner, haft bättre och sämre perioder. Förra året var det på hemmaplan pinnarna trillade in, men nu har man varit helt jämna på hemma- kontra bortaplan. Bortastatistiken är faktiskt imponerande; 4-4-5. Fyra av torskarna har dessutom kommit mot de absolut starkaste konkurrenterna i serien.

I veckan åkte man på en blytung förlust mot Manchester City, som man annars haft lätt mot de senaste åren, med 1-4. Försvarsspelet har varit hyfsat starkt, men mot City var det rentav katastrofalt, framförallt de avslutande 45 minuterna där tre mål släpptes in.

Överspelet testas

Har svårt att bestämma sida här. Blackburn visade att de menar allvar med cupen mot Swansea och ska inte räknas bort alls. Tycker spelbolagen räcker 1×2-marknaden bra och spelvärdet hittas helt enkelt inte där.

Mål tror jag å andra sidan att vi kommer få se. Blackburn tar knappast emot Stoke för att backa hemåt i 90 minuter. Mot Swansea visade de upp stor anfallsvilja, förvisso lite enklare med en man mer på planen nästan hela matchen, men likväl. De kommer vilja ha boll och ska ha en bra chans att hamna i målprotokollet, inte minst med tanke på Stokes försvarsinsats mot City senast…

Blackburns matcher i Championship har haft ett målsnitt på strax under 2,7 per match. Stoke snittar ”bara” 2,44, men i fem av deras sju senaste matcher har det blivit minst tre mål. I FA-cupen har lagen avverkat två matcher vardera, alla har överstigit linan.

2,06 för överspelet gillar jag starkt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Blackburn 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Stoke 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,06 nordicbet logo 1 000 + 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Lördag 16:00, 14/2
TV:  tvtio logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson