Speltips, Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen 20/9: Tjongskott till 5,0x testas

Spelbloggare Publicerat: 19 september 2015

Borussia Dortmund återtar förstaplatsen i Bundesliga vid händelse av en trea mot Bayer Leverkusen – en toppkonkurrent som ännu inte kommit upp i nivå. Lyckas man? Vi är tveksamma.

Som de rivstartat. Fjolårets katastrofala start som sedermera banade för att man bara kunde nå en sjundeplats är helt borta ur tankarna. Dortmund bara skövlar ner sitt motstånd; har vunnit fyra av fyra möjliga i serien med en målskillnad på 15-3, kvalat till Europa League som man sedan vann premiären i.

För Bayer Leverkusen ser det inte i närheten av lika bra ut. De två inledande vinsterna har följts upp av två förluster. Den ena inte alls oväntad, borta mot Bayern München. Den andra, däremot – hemma mot nykomlingen Darmstadt 98 skrevs förlustsiffrorna 0-1. Miserabel prestation. Desto bättre har man stått upp i Europa; man kvalade förbi Lazio och vann premiären över BATE med hela 4-1.

Värdet i tvåan

Givet att det är en klar favorit här, och det är Dortmund. De har ett snäppet starkare material, är i bättre form och spelar på Signal Iduna Park, inför de fantastiska hemmafansen. Vårt jobb är dock inte att enbart peka ut en favorit – utan hitta värde.

Och var värdet hittas ser jag som en självklarhet – det är i spelen till Bayer Leverkusens favör. De har en trupp som ska kunna fajtas uppe i toppen. Plumparna likt den mot Darmstadt kommer ibland och är omöjliga att vara helt immuna mot. Har trots allt visats positiva tendenser annars; 3-0-vinsten mot Lazio, nu senast mot BATE samt i seriepremiären mot Hannover 96.

Dortmund har varit briljanta, men kom kanske inte helt upp i nivå mot Krasnodar, även om det till slut blev en vinst och de viktigaste pjäserna vilades. Väntar lite på att den där klassiska plumpen ska komma.

En trend i inbördesmatcherna är att hemmalagen haft det svårt. De två senaste identiska matcherna har slutat i vinst för Leverkusen.

Storstjärnan Marco Reus är tveksam för spel i Dortmund – vore ett extremt tufft besked om han inte kan spela. Lars Bender är inte tillgänglig för Leverkusen, som således blir lite mindre slagkraftiga på mittfältet.

Hur som haver, att vi får 5,0x för den raka tvåan är i överkant och synas. Skulle spela den 10-15 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Bayer Leverkusen vinner, rak tvåa
Odds: 5,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 20/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Borussia Dortmund 1,75 unibet logo
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Bayer Leverkusen 5,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,69 unibet logo
Under 2,5 mål 2,25 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: