Speltips, Borussia Dortmund – Borussia M’gladbach 15/8: Borussenduellen

Spelbloggare Publicerat: 14 augusti 2015

Lördagen bjuder på en stor rivalpremiär mellan Dortmund och Mönchengladbach – Borussenduellen. Värden presenteras som lite väl stora oddsfavoriter och polletterna investeras åt andra hållet.

Det ska mycket till för att Bayern München inte ska vinna Bundesliga, men Dortmund och M’gladbach är båda möjliga konkurrenter om titeln. De sistnämnda kom trea under fjolåret, 13 pinnar bakom nämnda Bayern och siktar förstås uppåt. En Europabiljett ska man åtminstone kunna plocka även detta år.

Dortmund verkade ha somnat in i sin mardröm under förra året och trots att man var tippade att utmana om titeln, placerade man sig själva sist i tabellen in i februari månad. Det såg så pass mörkt ut att klubben till och med skickade in licenspapper för spel i andradivisionen som förberedelse. Till slut skulle man ändå komma in på rätt spår och hamnade på sjundeplatsen i vad som blev en historisk vändning.

Dåvarande tränaren och klubbprofilen Jürgen Klopp, som inte sällan pekas ut som en av de bästa i världen, lämnade sitt uppdrag efter säsongen, om än utan att förlora sin legendstatus. Istället har Thomas Tuchel, som faktiskt tog över ansvaret i Mainz 05 efter att just Klopp lämnade för Dortmund 2009, fått huvudansvaret och det återstår om han kan återta klubben till den tyska och europeiska toppen.

Värden för stora favoriter

Dortmund kommer vara bättre än de var i fjol. Det vågar jag nästan lova. Men här står en ganska jämbördig motståndare på andra sidan planhalvan – ett Borussia M’gladbach som ska fajtas i den absoluta toppen. Några av fjolårets absolut bästa spelare har dock lämnat – Max Kruse och Christoph Kramer framförallt – men intressanta nyförvärv är på sin plats och undertecknad skulle inte bli förvånad om laget faktiskt skulle roffa åt sig andraplatsen.

Lite svårt att utröna lagens formstatus av försäsongen, men på resultattavlan ser det bra ut för båda sidorna.

Självklart ska Dortmund vara utställda som favoriter, men vinsten är allt annat än skriven i sten och 1,73x, som ettan i skrivandets stund står i, är löjligt lågt och det är ingen tvekan om att värdet lutar över åt andra hållet.

Dessutom har M’gladbach en stor fördel i inbördesstatistiken de senaste åren och vunnit fyra av de sex senaste matcherna medan en slutat oavgjort och övrig således förlorades.

Krysset känns nära till hands och vinner Dortmund, har jag svårt att se dem göra det med mer än uddamålet. Gästerna spelas därmed med +0,75 mål asian handicap (halva insatsen tillbaka vid uddamålsförlust) till smakrika 1,98x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Borussia M’gladbach +0,75 mål asian handicap
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 15/8
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dortmund 1,73 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,95 comeon logo
M’gladbach 5,10 comeon logo
Över 2,5 mål 1,86 redbet logo
Under 2,5 mål 2,05 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: