Speltips, Borussia Dortmund – Werder Bremen 23/5: Fixar Dortmund Europaplatsen?

Emil Jakobsson Publicerat: 23 maj 2015

Borussia Dortmund eller Werder Bremen? Bara ett av lagen kommer spela i Europa nästa säsong och i den sista omgången ställs de mot varandra inför ett kokande Westfalenstadion i vad som även blir Jürgen Klopps sista hemmamatch som tränare för Dortmund. 

Dortmund behöver en poäng för att säkra Europaspel nästa säsong och gästande Bremen måste med andra ord gå för en vinst. Det är upplagt för en underhållande match och när man tar en närmare titt på oddsen är spelbolagen ganska överens om två saker. Dortmund kommer vinna (betalar som bäst 1,3) och att det blir målrikt (över 2,5 betalar 1,35 som bäst).

Dortmund har spelat upp sig och innan 2-1-förlusten borta mot Wolfsburg nu senast hade dem fem raka matcher utan förlust (fyra segrar och en oavgjord). Hemma på Westfalenstadion har de fyra raka segrar och ser starka ut.

Även om Klopp har kvar cupfinalen med Dortmund kvar så blir detta hans sista hemmamatch som tränare för Dortmund, vi kan nog räkna med ett emotionellt farväl och både han, spelarna och fansen vill så otroligt mycket här i den sista matchen. Nästan så mycket att det finns en risk att det slår över och blir en belastning precis som vi såg när Steven Gerrard skulle ta farväl av Anfield och de förlorade med 1-3 mot Crystal Palace.

Gott om skador i lagen

Gästande Werder Bremen spelade en otroligt imponerande fotboll under början av 2015 när de bland annat vann fem raka matcher men här under våren har det inte gått lika bra även om de sällan förlorar. De har bara två förluster på de sex senaste matcherna men samtidigt är deras enda segrar under den perioden två 1-0-segrar på hemmaplan.

På bortaplan har de visat upp liknande tendenser, bara två förluster på de åtta senaste bortamatcherna men samtidigt bara två segrar. En hel del kryss med andra ord.

Tidigare under säsongen vann Bremen med 2-1 hemma mot Dortmund men innan det hade faktiskt Dortmund sex raka segrar mot Bremen med målskillnaden 16-2.

På skadefronten saknar Dortmund Ramos, Grosskreutz, Sahin och förmodligen även Blaszczkowski. Bremen väntas sakna Selke, Bargfrede, Fritz, Galvez, Yildirim, Lorenzen och Garcia. Gott om skador med andra ord vilket även syns på det låga oddset för ettan.

Testar två spel, ett säkert och en chansning

Jag är väldigt intresserad av överspelet men att vi måste upp till över 3,5 mål för att få 1,91 gånger pengarna gör att jag avstår. Däremot kommer jag testa två andra spel, ett betydligt mer säkrare och ett med lite högre odds.

Först kliver jag in på båda lagen gör mål till 1,69. Dortmund har hittat formen och gjort tio mål på de fyra senaste hemmamatcherna. Dessutom berättade Klopp under en presskonferens inför matchen att han hoppas på en sista ”full-throttle experience”. Meda andra ord, full gas och klassisk energifotboll från Dortmund. Det öppnar både för att de själva gör mål, men även att de kan släppa in något mål.

Bremen har trots allt gjort mål i tolv raka bortamatcher och gjorde som sagt två nu senast de mötte Dortmund.

Mitt andra spel är lite av en chansning men till oddset 3,2 känns det riktigt bra att testa flest mål första halvleken. De flesta bolagen ligger runt 3,0 för spelet och Redbet är till exempel nere på 2,78 men Mybet sticker ut med hela 3,2. Klopp talar som sagt om att de vill gå ut och köra full fart en sista gång, med det mäktiga publiktrycket kommer lagen gå på rus under inledningen av matchen och inte alls omöjligt att det trillar in ett par bollar.

Tre av Dortmunds fem senaste hemmamatcher har haft flest mål i första halveleken och till hela 3,2 är det värt en liten slant.

Speltips:

Speltips: Spel ett: Båda lagen gör mål, Spel två: Flest mål första halvleken
Odds: 1,69 samt 3,2 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)  samt Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 23/5 kl 15:30
TV / Stream:  Tyvärr sänds inte matchen på TV i Sverige. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dortmund 1,3 ladbrokes logo
Oavgjort 6,5 betway logo
Bremen 10,0 mybet logo
Över 2,5 mål 1,35 redbet logo
Under 2,5 mål 3,4 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: