Speltips, Borussia M’gladbach – Hamburger SV 11/9: Stark hemmafavorit

Spelbloggare Publicerat: 11 september 2015

Vi tar oss till Tyskland och Bundesliga, där floppen Borussia M’gladbach välkomnar Hamburger SV till Borussia Park under fredagen. Bra möjlighet för värden att åter hitta formen?

Tre pinnar på tre matcher har HSV knåpat in och det får väl ses som fullt okej till vad man förväntas prestera. Den förnedrande 0-5-krossen av Bayern München i premiären följdes upp med en uddamålsvinst mot den väntade bottenkonkurrenten Stuttgard – 1-2 vändes till 3-2 under de avslutande tio minuterna – och nu senast var man tillbaka på förlustspåret när man trillade dit och torskade med 1-2 mot Köln.

Förra året lyckades Köln precis hålla huvudet över vattenytan när man kvalade sig själva kvar i förstadivisionen – och visst kommer det handla om bottenstriden även detta spelår. För all del; det finns kvalité på enskilda spelare, men defensiven är alltför skör. Är en mycket stark kandidat att trilla ur serien.

Problemen kunde dessutom varit mindre för HSV på frånvarofronten. Både första- och andramålvakten saknas med skador, vilket innebär att Jaroslav Drobny kommer ta plats mellan stolparna. Han spelade en hel del förra året, men självklart är det inte optimalt för bortalaget. En del andra pjäser är också skadade och mittbacken Emir Spahic är avstängd efter sitt röda kort senast.

Vinner bekvämt

Tänkta att vara uppe och fajtas i toppen – till att nu, tre matcher in i serien, fortfarande ha en nolla i poängkolumnen. Torskarna som radats upp har kommit mot Dortmund, Mainz 05 och Werder Bremen och det är förstås inte godkänt.

Men M’gladbach kommer studsa uppåt i tabellen, det är bara en tidsfråga – här tror jag att man har en gyllene möjlighet att hitta tillbaka. Normalt är man extremt starka på hemmaplan – inte en enda av 17 hemmamatcher förlorades i fjol – och på pappret är man flera snäpp starkare än sin motståndare här.

Fortsatt en del skadeproblem. Bland annat Granit Xhaka kan vi räkna bort. Men ja, problemen är klart större för HSV – mycket bättre möjlighet för M’gladbach att hitta tillbaka får man inte. Värden spelas med -1,0 mål (asian handicap), vilket innebär insatsen tillbaka vid uddamålsvinst, till fullt acceptabla 2,13x hos ComeOn.

Speltips:

Speltips: Borussia M’gladbach -1,0 (asian handicap)
Odds: 2,13 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 11/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Borussia M’gladbach 1,70 williamhill logo
Oavgjort 4,10 comeon logo
Hamburger SV 5,60 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,10 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: