Speltips, Borussia Mönchengladbach – Sevilla 25/11: Kampen om tredjeplatsen

Simon Pålsson Publicerat: 25 november 2015

Det kan bli ett laddat möte när Borussia Mönchengladbach tar sig an Sevilla. Matchen gäller tre poäng och avgör kampen om den där efterlängtade tredjeplatsen.

I Grupp D har Manchester City och Juventus redan nu kopplat ett duktigt grepp om de två placeringarna i topp av gruppens tabell. Det innebär att de båda åttondelsfinalplatserna ser ut att vara bokade, något som gör att övriga två får rikta in sig på att slåss om tredjeplatsen.

Det är inte fy skam, inte minst med tanke på att en sådan placering leder till att laget tar sig till sextondelsfinal i Europa League. Väl där går det att ta sig långt i en turnering med många namnkunniga lag.

Inför mötet mellan Borussia Mönchengladbach och Sevilla är det just detta som är fallet. Båda lagen har i teorin en möjlighet att ta över andraplatsen, men då krävs att samtliga resultat på ett närmast magiskt sätt faller precis som de önskar.

Ett mål öppnar upp händelserna

De här båda lagen spelade mot varandra redan i premiäromgången, då Sevilla sprattlade till och knäppte tyskarna rejält på näsan. Matchen slutade nämligen 3-0 till spanjorerna, som där och då såg ut att kunna hota på allvar.

Därefter har det blivit tre förluster i gruppen och även fall de varit bra med i varenda match hittills räcker de inte hela vägen fram mot lite tyngre motstånd. I ligaspelet går det också lite upp och ner. 3-2-seger mot Real Madrid innan uppehållet, men nu senast en förlust borta mot Real Sociedad. I skrivande stund ligger de bara elva i tabellen.

Betydligt bättre ser det ut för Borussia Mönchengladbach. Efter premiärförlusten i gruppspelet har tyskarna tagit sig i kragen och plockat två poäng efter att ha kryssat vid två tillfällen. I Bundesliga går de också bra och ligger på femte plats i tabellen. Laget har inte förlorat sedan Manchester City hemma i slutet av september. Anmärkningsvärt.

Vad som är talande för båda lagen är den offensiva inställningen och styrkan, som får ses som båda lagens absoluta styrka. Det blir ofta öppet och målrikt när de spelar, inte minst om ett tidigt mål öppnar upp knutarna. Därför tycker vi att över 2,5 mål i matchen till 1,80 hos Unibet är ett bra spel. Det har suttit i fem av Sevillas sex senaste matcher och sju av hemmalagets senaste nio matcher på hemmaplan. Talande.

 

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 25/11
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Borussia Mönchengladbach  2,45 williamhill logo
Oavgjort  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sevilla  3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,80 unibet logo
Under 2,5 mål  2,15 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: