Speltips, Boston Bruins – Montreal Canadiens 1/1: Spel på 1×2-marknaden

Simon Pålsson Publicerat: 1 januari 2016

Nytt år och nya möjligheter. Precis som vanligt är det dags för NHL Winter Classic och Spelbloggare.se serverar såklart ett speltips från mötet i Boston.

NHL Winter Classic står på schemat och vi bänkar oss för att njuta av matchen mellan Boston Bruins och Montreal Canadiens, en match som alltså kommer spelas utomhus inför tiotusentals åskådare istället för inne i en stängd ishall.

De här matcherna brukar bli av en speciell karaktär, inte minst med tanke på att de yttre förhållandena bidrar till ett lite annorlunda spel. Den stora publiken och det hypade eventet är andra faktorer som gör att den här matchen sticker ut extra.

Mitt i all uppståndelse är det fortfarande en NHL-match som ska spelas och det blir sannerligen ingen dålig mumsbit vi bjuds på. Montreal Canadiens är inne i en mörk och dålig period med ynka en seger på sina åtta senaste matcher. Lite bättre ser det ut för Boston Bruins, som med sina fyra segrar på de sju senaste matcherna dock vill höja tempot på poänginsamlandet. Båda lagens form sviktar alltså något, men utan Carey Price mellan stolparna har Montreal Canadiens varit smärtsamt sårbara på sistone.

Montreal Canadiens med övertag

Faktum är dock att Montreal Canadiens har ett stort psykologiskt övertag på Boston Bruins, med endast en förlust på de elva senaste matcherna mot laget. Den där efterlängtade segern kom så äntligen för tre veckor sedan, när Boston Bruins bortavann med 3-1.

Nu hoppas laget fortsätta på den inslagna vägen och visa att de är ett minst lika bra lag som Montreal Canadiens i år. En seger skulle också innebär att laget tar sig förbi Montreal Canadiens i tabellen, vilket skulle bli ett minst sagt tungt slag i magen på ett redan blödande bortalag.

Inför den här matchen saknar hemmalaget Brad Marchand, Joonas Kemppainen, Chris Kelly och David Krejci. Gästerna å sin sida får klara sig utan Brendan Callagher och Tom Gilbert. Även målvaktsstjärnan Carey Price är otillgänglig i några veckor till.

Känslan är att Boston Bruins är laget med klart mest att vinna här. Laget har en fin form, spelar inför en laddad hemmapublik och har dessutom med sig segern från senaste mötet färskt i minnet. Det tror vi spelar roll, inte minst när Carey Price inte är spelklar. Därför blir vårt speltips den raka ettan till 2,30 gånger pengarna hos NordicBet.

Speltips:

Speltips:  Boston Bruins vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (UNIK: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 1/1
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:     viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Boston Bruins  2,30 nordicbet logo
Oavgjort  3,85 redbet logo
Montreal Canadiens  2,90 unibet logo
Över 5,5 mål  2,40
Under 5,5 mål  1,55 mybet logo

Oddsens motsvarighet i procent: