Speltips Bournemouth – Arsenal 30/9: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 29 september 2023

Bournemouth jagar sin första seger då man gästas av Arsenal i den sjunde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 30 september 2023 med avspark kl 16:00 på Vitality Stadium.

Bournemouth – Arsenal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AFC Bournemouth lyckades hänga kvar i Premier League förra säsongen utan att spendera några stora pengar. Den här säsongen har man för ambition att utveckla sitt spel under spanjoren Andoni Iraolas ledning. Till viss del har det sett intressant ut så här långt, men man är alltjämt segerlösa efter sex ligamatcher.

Om Bournemouth i någon mån försöker göra vad Brighton har gjort så fick man sig en liten lektion förra helgen, åtminstone i den andra halvleken. Det var annars Iraolas manskap som inledde piggast och tog ledningen. Successivt tog dock Brighton över alltmer och kunde till slut vinna med 3-1.

I onsdags ställdes Bournemouth så mot Stoke i Ligacupen där man gick segrande med 2-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla på bortaplan

Arsenal gick in i den här säsongen med målsättningen att försöka vinna Premier League. Det innebär att man måste lyckas hålla mer än jämna steg med ett visst Manchester City och det är förstås ingen enkel uppgift. Trots att man har inlett säsongen stabilt så är man ändå fyra poäng efter serieledande Man City efter sex spelade omgångar.

Arsenal är alltjämt obesegrade, men har tappat poäng på hemmaplan mot två Londonrivaler. Det första kom i 2-2-matchen mot Fulham och förra helgen blev resultatet detsamma i mötet mot Tottenham. Det blev, som väntat, en underhållande batalj där Arsenal inledde bäst. Spurs reste sig emellertid från underlägen två gånger om och i slutändan var oavgjort ändå en rättvisande utgång.

I veckan väntade så ett nytt derby i Londons västra utkanter då Arsenal gästade Brentford i Ligacupen. Med en, till stora delar, roterad startelva lyckades man vinna sedan Reiss Nelson gjort matchens enda mål i den åttonde minuten.

Arsenal kontrollerade alltså hem en bortaseger i den matchen, vilket innebär att man har tre raka 1-0-vinster på bortaplan. Nu gäller man som favoriter till ett odds omkring 1.52 gånger insatsen. spelbolagen lutar också tydligt åt att det kommer att bli målrikt.

Arsenals borta-facit pekar dock i en annan riktning och Bournemouth har hållit nollan i sina två senaste hemmamatcher. Senast i ligan spelade man 0-0 mot Chelsea och jag tror att man kommer kunna hålla ihop det relativt väl även mot Arsenal. Mitt spel blir därför X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 30 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo