Speltips, Bournemouth – Newcastle 7/11: Drömläge för båda lagen

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2015

Både hemmalaget Bournemouth och gästande Newcastle är i stort behov en trepoängare. Vilket lag tar chansen till en viktig seger?

Den här säsongen har sannerligen inte varit någon succé för varken Bournemouth eller Newcastle så här långt. Lagen ligger för närvarande på sjuttonde respektive artonde plats i tabellen, med ynka åtta och sju inspelade poäng vardera.

Elva omgångar är spelade och när vi nu går in på den tolfte omgången är det dags att gaska upp sig. Båda lagen har nu en gyllene chans att ta en värdefull trepoängare mot ett svagare motstånd.

Bournemouth är nykomlingen som vann Championship förra säsongen och som hade förhoppningen att ta Premier League med storm. Riktigt så enkelt visade det sig inte bli och nu ser det än värre ut när anfallsstjärnan Callum Wilson dragit på sig en långvarig skada. Nu är det istället bland annat Joshua King och Junior Stanislas som ska stå som offensiva hot.

Hemmalaget kommer för övrigt till matchen med fyra raka förluster i bagaget, om än mot fyra tunga lag som Southampton, Liverpool, Tottenham och Manchester City. Laget har oavsett vad inte vunnit sedan mitten av september hemma mot Sunderland. Det håller inte.

Gästerna med målvaktsproblem

För Newcastles del ser det inte mycket bättre ut. Steve McClaren har dessutom stora målvaktsproblem inför bortamatchen mot Bournemouth, efter att både Tim Krul och Karl Darlow är skadade. Robert Elliot är även han osäker till spel och nu står laget där helt utan ordinarie målvakt.

I övrigt är skadelistan lika lång som förlustkolumnen så här långt, med spelare som Steven Taylor, Jack Colback och Gabriel Obertan otillgängliga för spel. Däri ligger en del av förklaringen till de dåliga resultaten, men å andra sidan har laget sprattlat till med fina prestationer vid upprepade tillfällen. 6-2-segern mot Norwich häromsistens och 2-2 mot Chelsea veckan innan är två bevis på att det finns kvalité i laget trots skadeproblematiken.

Nu är frågan om de tar chansen till en viktig trepoängare i ett möte med ett lite svagare motstånd. Vad som är säkert är att det här blir en match mellan två lag som vill gå för segern och som i grunden har en offensiv inriktning. Att Newcastle dessutom saknar ett vettigt alternativ mellan stolparna lär stärka möjligheterna till mål i matchen.

Därför tänker vi spela över 2,5 mål i matchen till 1,90 gånger pengarna hos MyBet. Den förväntade matchbilden och den defensiva skadeproblematiken är tydliga indikationer på en öppen, målrik matchbild.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:45, lördag 7/11
TV:   viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bournemouth  2,25 williamhill logo
Oavgjort  3,55 titanbet logo
Newcastle  3,40 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,90 mybet logo
Under 2,5 mål  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: