Speltips Bournemouth – Nottingham 3/5: Toppdramatik

Martin Efvergren Publicerat: 3 maj 2022

AFC Bournemouth och Nottingham Forest gör upp om andraplatsen i Championship. Matchen spelas tisdagen den 3 maj 2022 med avspark kl 20.00 på Vitality Stadium.

Bournemouth – Nottingham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AFC Bournemouth har fortfarande greppet om andraplatsen i Championship när endast två omgångar återstår. Men man har tappat en del poäng på sistone och det gör att tabelltrean Nottingham Forest har chansen att kliva upp på samma poäng om de skulle vinna den här förmodat dramatiska uppgörelsen.

Scott Parkers Bournemouth har svarat för en stark säsong och även om man har gått lite sämre den senaste tiden så har man i alla fall inte förlorat på de sex senaste matcherna. Man har dock kryssat fyra av dessa vilket gör att Forest nu nosar dem i hälarna. Men om Bournemouth vinner den här matchen har man säkrat en plats i Premier League nästa säsong.

Efter att ha kryssat mot Fulham och Swansea kunde Parkers manskap vinna med klara 3-0 borta mot Blackburn i lördags. Därmed lär känslan vara relativt god inför detta avgörande.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mental fördel Forest

Nottingham Forest är Championships formstarkaste lag just nu. De har vunnit nio av sina tio senaste ligamatcher, vilket gör att de har chansen att knipa andraplatsen då de har ett måls bättre målskillnad än Bournemouth.

Efter en sämre start på säsongen tog Steve Cooper över rodret i september och har sedan lyft laget flera nivåer. Forest kommer nu till den här matchen med fyra raka segrar och en målskillnad på totalt 11-1 i dessa matcher. I lördags slog man Swansea med hela 5-1 och dessförinnan vann man borta mot Fulham med 1-0.

Bournemouth och Nottingham möttes senast i den andra omgången av Championship och det var då bortalaget Bournemouth som vann med 2-1.

Nottingham Forest är ett klart bättre lag nu än vad man var då, men det är ändå Bournemouth som gäller som knappa favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.25 gånger insatsen.

Bournemouth har fördelen att de avslutar med två hemmamatcher medan Forest har två bortamatcher kvar att spela. De sistnämnda har dock den bättre formen samt den mentala fördelen att de kommer underifrån och att Bournemouth således kan sägas ha mer att förlora.

För Bournemouths del vore ett kryss ett bra resultat medan Nottingham Forest behöver vinna den här matchen. Det är förstås en teoretisk fördel, men det finns också en risk att det kan göra dem mer passiva i sin approach.

Det här lär bli en jämn och nervkittlande batalj, men som jag ser det ligger spelvärdet på Nottingham. De har sett ruggigt starka ut hela våren och jag tror att de har goda chanser att snuva Bournemouth på andraplatsen. Mitt spel blir Nottingham Forest 0 (asian handicap) till fina 2.33 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nottingham 0 (asian)
Odds: 2.33
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, tisdag 3 maj 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: