Speltips BP – Degerfors 8/7: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 8 juli 2023

Den pigga nykomlingen BP gästas av Degerfors IF i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 8 juli 2023 med avspark kl 17:30 på Grimsta IP.

BP – Degerfors

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bottentippade BP har under våren överträffat alla förväntningar och om det då fanns en gnutta underskattning från motståndarlagen så lär man inte kunna dra fördel om det på samma sätt numera. Alla är förvarnade om BP:s kvalitet och det ska bli intressant att se om de ändå kan hålla sig kvar på den övre halvan.

Man fick ingen vidare start i mötet mot AIK när allsvenskan åter drog igång förra helgen. Efter 20 minuter hade man hamnat i ett 2-0-underläge och därifrån kunde BP inte hämta sig. Därmed har det bara blivit en seger och tre förluster på de fyra senaste matcherna. Totalt har man spelat ihop 19 poäng på 13 matcher, vilket ger en åttonde plats i den något haltande tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Noll poäng på bortaplan

Degerfors stod för ett par fina insatser hemma på Stora Valla under våren, men på bortaplan har man inte fått det att stämma. På sina sex bortamatcher har man ännu inte tagit en enda poäng och där lär förbättring krävas om man ska kunna fortsätta hålla IFK Göteborg och AIK bakom sig i tabellen.

Degerfors har alltså tagit samtliga sina 11 poäng på hemmaplan, men i återstarten förra helgen kammade man noll då man gästades av Värnamo. De sistnämnda kontrollerade matchbilden till stora delar och kunde till slut vinna med 2-0.

Degerfors vet numera vad som krävs för att undvika nedflyttning, men som jag ser det är det mycket som talar för att utmaningen blir för tuff den kommande hösten. Att man nu får klara sig utan långtidsskadade Dijan Vukojevic lär göra det hela betydligt mycket svårare. Visserligen har man nu plockat in en ersättare i Pashang Abdulla som kommer med gott självförtroende efter att ha öst in mål för J-Södra i superettan under våren.

BP har en något vikande trend, men här tror jag att man har goda chanser till tre poäng. Firma Mellberg/Engelmark har satt en spelidé som alla har köpt in sig på och med den poängskörd man har kan man spela utan att känna kniven mot strupen.

Degerfors har släppt in överlägset flest mål i serien medan BP har hållit en jämnhög nivå sedan storförlusten mot Elfsborg i den tredje omgången. Det gör att jag tror att BP vinner det här mötet och det spelas till 1.88 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BP vinner
Odds: 1.88
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, lördag 8 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+