Speltips Brasilien – Paraguay 2/2: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 1 februari 2022

Brasilien är stora favoriter när man tar emot Paraguay i det sydamerikanska VM-kvalet. Matchen spelas natten till onsdag den 2 februari 2022 med avspark kl 01:30 svensk tid.

Brasilien – Paraguay

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brasilien toppar VM-kvalet i Sydamerika med hela 17 poängs marginal ner till femteplatsen. Då de bara har fyra matcher kvar att spela är biljetten till VM 2022 i Qatar redan säkrad.

Brasilien är fyra poäng före tvåan Argentina och det enda drivkraften nu, förutom heder och ära, är att se till att vinna gruppen. Man kommer nu från en 1-1-match borta mot grupptrean Ecuador. Där drabbades båda lagen av varsin tidig utvisning. Hos Brasilien var det Emerson Royal som fick syna det röda och han missar således den här matchen.

Den poängen gör att Brasilien står på 36 poäng efter 14 matcher. Därmed är man också fortsatt obesegrade och man står på en målskillnad på starka 28-5.

För Paraguays del ser läget mörkare ut. De ligger för närvarande näst sist i tabellen då man tagit 13 poäng på 15 matcher. Det innebär att man har sex poäng upp till femteplatsen med tre matcher kvar att spela.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålt på sistone

Paraguay har en teoretisk chans att nå VM 2022, men i praktiken ser det ganska kört ut. Spiken i kistan var nog hemmaförlusten mot Uruguay i fredags. Man föll då med 1-0 och fick även försvaren Gustavo Gomez utvisad i slutminuterna, vilket göra att man får klara sig utan honom när man nu behöver vinna mot Brasilien på bortaplan.

Paraguay förlorade alltså viktiga poäng senast och ser vi till resultaten man gjort under den gångna hösten är det inte mycket som talar till deras fördel. De har bara tagit en poäng på de fem senaste matcherna i VM-kvalet och i oktober fick förbundskapten Eduardo Berizzo sparken.

Paraguay leds nu, sedan tre matcher tillbaka, av argentinaren Guillermo Barros Schelotto. På de tre matcherna har man tagit en poäng och den tog man i en mållös bortamatch mot Colombia.

När Brasilien och Paraguay senast möttes i detta VM-kval slutade det 2-0 till Brasilien. Den matchen spelades i Paraguay i somras.

Brasilien gäller nu som stora favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.30 gånger insatsen.

Tites Brasilien har varit väldigt stabila genom hela det här VM-kvalet, men det har inte sprudlat om dem sedan VM-biljetten säkrades i höstas. Senast startade Cunha och Coutinho i anfallet och det är förstås bra spelare men inte ett jättespetsigt anfallspar.

Det har gjorts under 2.5 mål i fyra av Brasiliens fem senaste matcher i detta VM-kval. Detsamma gäller i fem av Paraguays sex senaste matcher. Paraguay har därtill gått mållösa från samtliga dessa matcher.

Paraguay saknar spets framåt men de kan försvara sig väl. Det tror jag man kommer göra även här. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 01:30, onsdag 2 februari 2022
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: