Speltips, Brentford – Middlesbrough 8/5: Skrällchans på Griffin Park

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2015

Play off-kvalet från Championship, mot Premier League tar fart under fredagskvällen. Seriefemman Brentford tar emot fyran Middlesbrough – och vi har hittat en vinnare.

Berätta vad ni tycker: Svara på fyra snabba frågor och var med och påverka vad vi satsa på i framtiden. 

Det var med nöp och näppe Brentford löste sin play off-plats. Man hamnade på 78 inspelade pinnar, precis liksom Ipswich och Wolverhampton, dock med bäst målskillnad av dessa – och de sistnämnda var de som hamnade nedanför sträcket.

Hade det inte varit för de två avslutande vinsterna, hade det inte blivit kvalspel heller. Dessa vanns med 2- respektive 3-0 mot Reading samt Wigan – inte det svåraste spelschemat, men fortfarande starkt att spela så pass övertygande med kniven mot strupen.

Brentfords hemmaseriefacit var 12-6-5 och det är självklart bra, men likväl sämst av lagen under topp åtta – exakt lika mycket av värde fördes till tabellen på resande fot. Av de fem senaste matcherna på Griffin Park har man bjudit hemmafansen på ynka en vinst, medan tre slutat oavgjort och således en i förlust.

Man kommer till spel med nära på samma trupp från senast. Eventuellt är Chris Long tillbaka i gott skick, men det ska inte vara av betydelse då han ändå inte är aktuell från start och sannolikt inte ens får speltid överhuvudtaget.

Vann båda inbördesmötena

Gästande Boro har en liknande situation och får tillbaka Richard Lee från ett lån Fulham. Hur som helst, tränarna verkar inte behöva röra runt i de redan satta startelvorna.

Till skillnad från Brentford, har Middlesbrough varit klara för minst play off i flera veckor. Man hade blodsmak i munnen i jakten på en direktplats fram till 3-4-förlusten borta mot Fulham i slutet av april. Den sista, mindre betydande matchen mot Brighton & Hove Albion slutade mållöst och man har därmed haft lite mer tid att förbereda sig mentalt till denna batalj.

Håller Boro som stora favoriter att avancera vidare till finalmatchen; att de hamnade sju pinnar över Brentford är talande – i grund och botten är man bättre. Så enkelt är det. Att de står som vinnare efter det här dubbelmötet betalar 1,67 och det kan vara värt en pollett, men här fokuserar vi enbart på denna match.

Vi fortsätter ändå på samma spår. Man var helt okej på bortaplan under spelåret, vann det identiska mötet med detta med 1-0 och det på hemmaplan med 4-0. Oddsrörelsen har ökat värdens favoritskap något – och det tycker jag lämnar över värde åt andra hållet.

Tror klasskillnaden kommer synas här och Middlesbrough 0.0 asian (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas med en mindre summa till acceptabla 2,10x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Middlesbrough 0.0 AH
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:45, 8/5
TV / Stream:  tvtio logo viaplay logo unibettv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brentford 2,60 betway logo
Oavgjort 3,30 williamhill logo
Middlesbrough 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,20 comeon logo
Under 2,5 mål 1,72 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: