Speltips, Brescia – Avellino 22/5: Enormt spelvärde i Serie B

Spelbloggare Publicerat: 21 maj 2015

När det råder tunt spelutbud i de europeiska toppdivisionerna, tar vi skopan och gräver oss ner i italienska Serie B, där Brescia och Avellino möts på Stadio Mario Rigamonti. Det råder stor motivationsskillnad mellan parterna – bortavinsten närmast till hands?

Det återstår en match av Serie B och för Brescia, som tampats nere i botten under hela säsongen, är hoppet redan släckt sedan en tid tillbaka. Nästjumboplatsen innehas och man kan varken studsa uppåt eller falla nedåt, oavsett resultat här. Hopplös situation och nu vill man bara ladda om, hämta nya krafter inför nästa år.

Avellino har å andra sidan allt att spela för. De innehar den sista positiva kvalplatsen, men bara en pinne skiljer ner till död mark och målskillnaden är sämre än motståndarna i samma område. En vinst skulle därmed innebära att man hamnar i kvalet, blir det oavgjort eller förlust måste övriga resultat gå vägen. Tre pinnar är det enda som står på radarn med andra ord.

Galet värde i tvåan

Är vissa faktorer som eventuellt skulle kunna tala för värden denna afton; att man ändå har ett okej hemmafacit – 7-7-6 – medan Avellino varit bland de sämre lagen på resande fot på den övre tabellhalvan med resultatraden 4-8-8.

Men där tar det stopp. Avellino är tveklöst bäst av dessa parter, vilket också tabelläget visar på. Hela 20 poäng skiljer dem åt och det är verkligen talande. Därför känns det helt främmande att spelbolagen sätter följande siffror på 1×2-marknaden: 2,80-3,30-2,80.

De bedömmer alltså att det ska vara fifty-fifty här – då är det inte speciellt svårt att förstå att de är ute på djupt, djupt vatten. Hade velat skicka över två-tre decimaler från höger till vänster, eventuellt mer.

Inte så att Brescia kommer falla platt, absolut inte – de har lyckats lösa en del positiva resultat på sistone, men så även Avellino som står utan förlust i tre raka matcher, varav två av dem varit mot konkurrenter om kvalplatserna. 1-1 hemma mot Trapani senast var en besvikelse, speciellt med tanke på att baklängesmålet kom så sent som i den sjätte stopptidsminuten. Matchen borde ha dödats dessförinnan och det fanns ändå en del positiva tendenser i spelet, talar rapporter om.

Att Brescia dessutom är drabbade av flera tuffa avbräck, bland annat på den interna skytteledaren Andrea Caracciolo, är ytterligare en faktor som talar för gästerna.

Spelar därför – Avellino draw no bet till 2,0x hos William Hill innan förmodat oddsdropp.

Speltips:

Speltips: Avellino draw no bet
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 22/5
TV / Stream:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brescia 2,80 unibet logo
Oavgjort 3,30 titanbet logo
Avellino 2,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,85 betway logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: