Speltips, Brighton – Bournemouth 10/4: Kombinationsspel från Championship

Spelbloggare Publicerat: 10 april 2015

BournemouthTabellettan AFC Bournemouth och Brighton & Hove Albion bjuder på fredagsunderhållning från Championship. Värden har problem med målskyttet och då blir det svårt att stå upp emot ett starkt Bournemouth.

Det har knappast varit någon fröjd att se Brighton de senaste veckorna, varken för supportrarna eller den neutrala åskådaren. Alla deras fem senaste har slutat under 2,5 mål, själva har man bara gjort två mål på dessa och man har nu två 0-1-förluster i följd – mot Norwich och Rotherham.

Man parkerar på en anonym 19:e plats, men har ett rejält avstånd ner till relegationszonen – kan kan slappna av i slutskedet av säsongen. Såklart viktigt för moralen att hålla nivån uppe, men likväl – lite motivationsbrist kan ändå råda.

Resultatraden på hemmaplan är 6-6-7, så man sticker inte direkt ut av lagen på den undre tabellhalvan, utan håller en relativt jämn nivå på hemma- kontra bortaplan.

Positiva nyheter för värden är att målvakten David Stockdale, som haft små skadebekymmer, verkar redo för spel. Även kaptenen Gordon Greer är tillbaka efter att ha avverkat sin avstängning på två matcher.

Motivation, form och kvalité talar för gästerna

Ser vi till Bournemouth har de allt och lite till att spela för. Man innehar förstaplatsen, vilken innebär en direktplats till det engelska finrummet – men ner till de positiva play off-platserna skiljer endast en pinne. Galet jämnt i toppen och varje tappad pinne kan således bli helt förödande.

Kan därför vara på tal om ett motivationsspel här. Såhär i slutspurten av serierna kan denna faktor underskattas – och samtidigt är Bournemouth ett flera klasser bättre fotbollslag än Brighton. Tabellpositionerna talar sitt tydliga språk.

Har blivit en hel del kryss på sistone, men formen är ändå extremt bra med 5-3-0 på de senaste matcherna. Gäller ingenting annat än att plocka en trea här, oavsett om slutresultatet skrivs 1- eller 5-0.

Tycker själv att det pekar klart på mer på ett liknande resultat som det förstnämnda. Brighton har stora anfallsproblem, är formsvaga – och kommer sannolikt backa hemåt med laget så gott som möjligt för att minska ett anfallsstarkt Bournemouths möjligheter att skapa målchanser.

Kombinationsspelet Bournemouth vinner och under 3,5 mål känns som ett kanonspel till 2,50x på förhand och synas med en medelinsats.

Hämta 1 000 kr bonus

Har ni inte testat William Hill än? Gör det genast. Nya kunder får 1 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Brighton 4,40 unibet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,65 mybet logo 1 000 kr
Bournemouth 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,90 betway logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Bournemouth vinner & under 3,5 mål
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:45, 10/4
TV:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson