Speltips inför Brighton – Derby 10/3: Ett spel på 1×2-marknaden

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2017

Det blir ett rakt spel från fredagens intressanta möte mellan Brighton och Derby i Championship. Spelet hämtas till 1,85 gånger pengarna och känns riktigt bra så här på förhand.

Med ett par månader kvar innan säsongen är över börjar det bli riktigt intensivt i Championship. Precis som vanligt är det två lag som tar sig direkt till Premier League. För närvarande är det Newcastle och Brighton som sitter på dessa åtråvärda tabellplaceringar.

På sistone har Brighton dock visat upp tydliga spelmässiga brister, något som har fått klara konsekvenser när det kommer till poängskörden. Med två förluster på de tre senaste matcherna kan det tyckas att det finns viss anledning för oro, men så stora växlar vill vi inte dra redan.

Å andra sidan ska vi komma ihåg att Brighton varit i liknande position flera gånger tidigare. Drygt halvvägs in i säsongen ser det mycket lovande ut, för att förhoppningarna om Premier League sedan sakta men säkert ska grusas. Frågan är om laget ska hamna i samma tråkiga sits den här gången. Huddersfield jagar tätt bakom och det krävs en rejäl uppryckning för att Brighton ska orka hålla David Wagners grabbar bakom sig.

Upp på hästen igen, Brighton

Med ynka en vinst på de tre senaste ligamatcherna börjar det bli lite stressigt för Brighton, som helt enkelt inte har råd med en så pass dålig form om det ska bli en direktplats till Premier League. När lag som Derby kommer på besök ska det helt enkelt vara tre poäng, annars blir det svårt att sluta som ett av de två bästa lagen i serien.

Inget ont om Derby, men så här 36 matcher in i säsongen ligger laget som nummer 10 i tabellen. Varken spel- eller formmässigt finns det mycket som talar för en uppryckning, varpå säsongen i stora delar är död för laget. Det lär bli svårt att ta sig till ett play-off, men samtidigt är kontraktet så gott som klart.

Inför just den här matchen känns det som att Brighton är klara favoriter av ett par anledning. Förutom att det är ett betydligt bättre lag så är formen en faktor som talar för Brighton. Tänk också på att motivationen även den lär väga till hemmalagets favör.

Vi tror att Brighton hoppar upp på hästen igen. Det raka spelet på hemmalaget hämtas till 1,85 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Brighton vinner
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, fredag 10/3
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo unibet logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: