Speltips, Brighton – Queens Park Rangers 27/12: Tydligt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 26 december 2016

Toppen mot botten gäller när Brighton får besök av Queens Park Rangers i tisdagens tidiga match i Championship. Det öppnar för ett specialspel på matchen.

Tisdagen bjuder på två matcher från Championship. Vårt fokus hamnar på den tidiga matchen mellan Brighton och Queens Park Rangers, där det egentligen är två olika världar som drabbar samman.

Hemmalaget har spelat ihop 48 poäng så här långt, medan QPR inte ens kommit upp i hälften, närmare bestämt 23. Det gör att vi i nuläget hittar Brighton i toppregionen av tabellen, ynka en poäng bakom serieledande Newcastle. QPR å sin sida har inte mer än tre poäng till godo på Blackburn, som just nu ligger på försmädliga plats nummer 22. Den innebär alltså nedflyttning.

Därmed är det ingen vidare skräll att spelbolagen målat upp ett formstarkt Brighton som klara favoriter inför det här mötet. På hemmaplan är de dessutom väldigt starka. Laget har bara förlorat två gånger den här säsongen och kommer till den här matchen med en lång förlustfri svit i ligan. Faktum är att den senaste ligaförlusten kom i början av september. Det är långt över tre månader sedan. Imponerande.

QPR saknar den där spetsen

Vad som är Queens Park Rangers största problem så här långt är offensiven. Förutom Wigan Athletic är det inget lag i hela serien som tryckt in färre bollar än QPR. Då säger det sig själv att en bottenplacering är att vänta.

Inte har det varit bättre på sistone heller. Inför det här mötet har laget fem raka förluster, varav fyra slutat med noll gjorda mål framåt. Det är också siffror som talar sitt tydliga språk och som gör det omöjligt att investera någon form av rimlig förhoppning i Londonlaget. Det duger helt enkelt inte.

Brighton ångar på i toppen och bör se den här matchen som en väldigt fin möjlighet att knipa tre poäng utan att behöva förta sig. Å andra sidan är det här ett välorganiserat lag som inte skänker bort någonting. Då känns Brighton vinna och hålla nollan till 2,38 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor) som ett spel med fint värde. Det synar vi.

Speltips:

Speltips:  Brighton vinna och hålla nollan
Odds:  2,38 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:30, tisdag 27/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: