Speltips Bristol – Swansea 20/8: Championship

Martin Efvergren Publicerat: 18 augusti 2021

Fredagskvällen bjuder på fotboll från Championship där Bristol City tar emot Swansea City i den fjärde omgången. Matchen spelas den 20 augusti med avspark kl 20.45.

Bristol City – Swansea City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bristol City slutade på en 19:e plats i Championship förra säsongen. Hårdingen Nigel Pearson tog då över rodret i februari och lyckades i alla fall säkra ett nytt kontrakt i den engelska andradivisionen.

Den här säsongen inleddes något knackigt då man kryssade Blackpool i premiären. Därefter blev man utslagna av League Two-laget Forest Green Rovers i ligacupen, vilket följdes upp med en 2-1-förlust borta mot Middlesbrough i ligan.

Senast kom så äntligen säsongens första seger då man besegrade Reading med 3-2 på bortaplan där österrikaren Andreas Weimann gjorde två av målen.

Än sämre har det gått för Swansea och deras nytillträdde tränare, den blott 35-årige skotten Russel Martin inledningsvis. Förväntningarna på Swansea är också större då man slutade på fjärde plats förra säsongen, men än så länge har man bara tagit en poäng på tre matcher.

Man föll borta mot Blackburn i premiären och därefter kryssade man hemma mot Sheffield United. Senast svarade man för sin sämsta insats hittills då man förlorade med 3-1 hemma mot Stoke.

HÄMTA 100 KRONOR FREEBET HOS MR GREEN! Registrera dig som ny kund och få 100 kronor att spela för direkt – utan risk att förlora insatsen. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Intensivt och fartfyllt

Den unge tränarförmågan Russel Martin har inte fått bitarna på plats med sitt Swansea så här långt, men förutsättningarna inför den här matchen är ändå jämna. I kraft av hemmaplansfördel står Bristol City som favoriter till ett odds omkring 2.55.

De senaste säsongernas möten mellan lagen har också varit jämna. Av de fyra senaste matcherna har man vunnit var sin och spelat oavgjort i två. Det allra senaste mötet vann emellertid Bristol med 3-1 på bortaplan.

Walesiska Swansea har sedan länge haft något högre ambitioner än Bristol City. I synnerhet vad gäller att spela en mer modern fotboll i relation till den mer klassiska, stereotypa Championship-fotbollen. Valet av 35-åringen Russel Martin som manager var också mer av en chansning än Bristols val att ta in Nigel Pearson förra säsongen.

Hursomhelst kommer Bristol City till den här matchen med en bra känsla efter 3-2-segern senast. Anfallarna Weimann och Martin har redan gjort två mål vardera och jag tror på ett offensivt inriktat hemmalag i den här matchen.

Samtidigt är Swansea inte ett lag som parkerar bussen i den här typen av bortamatcher. De behöver en seger och potentialen och höjden finns.

Sammantaget gör detta att jag tror på en ganska öppen, fartfyllt och intensiv tillställning. Det gör att jag finner ett bra spelvärde i att båda lagen kommer göra mål och det spelas till 1.85 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.85
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:45, fredag 20 augusti 2021
TV:  Viasat Extra
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: