Speltips, Brommapojkarna – Frej 27/8: Ödesderby på schemat

Spelbloggare Publicerat: 27 augusti 2015

Ännu ett skållhett fotbollsderbyn från Stockholm står på schemat – Brommapojkarna tar emot Frej på Grimsta IP i en match mellan två sidor som är i stort behov av positiva resultat.

Vi har redan klivit in i den sista tredjedelen av årets upplaga av Superettan och varje pinne blir bara viktigare och viktigare. Brommapojkarna hittas alltjämt under sträcket, med bättre målskillnad än jumbon Mjällby, två pinnar upp till kvalområdet och ytterligare tre till säker mark. I just det här kvalområdet hittas Frej och endast ett minusmål är det som håller dem på fel sida.

Det är inte bara en betydande, ödesbatalj för hur det ser ut i tabellen. Matchen får en extra krydda av det faktum att det är ett derby, och även om det inte är det hetaste i Stockholm väntas det ändå presenteras en fin publiksiffra på Grimsta IP. Brommapojkarna har kampanjat hårt för att locka publik och det återstår om man lyckas.

8/10 förluster med minst två mål

Brommapojkarna har växt med hela spelåret, men lyckas sällan nå hela vägen i matcherna och bara tre vinster har kammats in på 21 matcher – minst i serien – och detta till största del för uddlösheten framåt. Offensivt finns det mycket att jobba med.

Nu har man stått för två starka prestationer i serien i följd mot J-Södra samt Syrianska – två matcher som båda slutade oavgjort. Däremellan vann man med 3-0 mot IF Sylvia, som huserar i division 2, i cupen.

Nu står Frej – som är oerhört svårbedömda – på andra sidan planhalvan. Nykomlingen från division 1 kommer från en 0-2-förlust hemma mot Assyriska, vann dessförinnan cupmatchen mot Brage och lyckades innan dess stjäla en pinne från en bortamatch mot Ljungskile.

Stabilitet finns det inte mycket av i Frej; åtta av de tio förlusterna man åkt på har förlorats med minst två baljor. Det blir ofta så att man faller ihop och även om förlustsiffrorna ”bara” skrevs 0-2 mot Assyriska, var det lite av den känslan där – en jämn match, men sedan kom 0-1 i baken och kort därpå nästa mål. Klappat och klart. Avgjort.

Här har vi två sidor som vill spela underhållande fotboll och på Grimsta IP borde Brommapojkarna vinna den fajten; trots att man hittas under Frej i tabellen finns det indikationer på att det faktiskt finns kvalité i truppen. Förra året möttes lagen i Svenska Cupen och då vann BP med 5-1 och i det omvända mötet med detta i serien vann de med 4-0. Brommapojkarna verkar uppenbarligen trivas mot Frej.

Trots att Fredrik Stoor och Stefano Vecchia är out med avstängningar för Brommapojkarna, tror jag att de kan fixa en bekväm vinst här och minska avståndet mellan lagen till två pinnar.

Brommapojkarna -1,5 mål (asian handicap) spelas till 3,40x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Brommapojkarna -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 27/8
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brommapojkarna 1,83 betway logo
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Frej 4,50 unibet logo
Över 2,5 mål 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,85 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: