Speltips Brommapojkarna – Halmstad 22/2: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 22 februari 2022

De nyblivna Superettan-lagen Brommapojkarna och Halmstad drabbar samman i den första matchen av gruppspelet i Svenska Cupen. Matchen spelas tisdagen den 22 februari 2022 med avspark kl 13:00.

Brommapojkarna – Halmstad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brommapojkarna är tillbaka i Superettan efter att ha vunnit Division 1 Norra i överlägsen stil förra säsongen. Man slutade hela 12 poäng före Dalkurd med en målskillnad på 68-18.

Den forne måltjuven Christer Mattiasson leder detta BP som idag är ett lag med en hel del meriter och erfarenheten. I truppen finns gamla trotjänare som Philip Hellqvist, Gustav Sandberg Magnusson och Martin Falkeborn. Därtill har man förstärkt med, bland andra, Nikola Vasic, Heradi Rashidi och Niklas Maripuu.

Halmstad svarade för den anmärkningsvärda bedriften att åka ur Allsvenskan trots att man var det lag som släppte in näst minst antal mål i hela serien. På 30 matcher åkte HBK bara på 26 mål bakåt och en sådan defensiv stabilitet brukar ju löna sig. Men samtidigt gjorde man bara 21 mål framåt och hade inte marginalerna på sin sida när det verkligen gällde.
PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HBK har en stabil grund

Halmstads sejour i Allsvenskan blev ett-årig då man slutade på en negativ kvalplats. Därefter stundade ett dubbelmöte mot Helsingborg där man föll oerhört tungt på hemmaplan efter två mål av gästerna i matchens slutskede.

Frågan är nu hur väl Magnus Haglund och hans manskap har repat sig efter den blytunga avslutning. Känslan var ju både i det här kvalmötet och genom hela säsongen att HBK skulle klara sig kvar.

Till den här säsongen har man hursomhelst tappat spets i form av Amir Al-Ammari och Marcus Antonsson. Samtidigt har man förstärkt med bland andra Villiam Dahlström och Marcus Olsson. Därtill ser man ut att få behålla sitt ramstarka mittlås bestående av Andreas Johansson och Joseph Baffo.

Trots att Halmstad kommer från Allsvenskan och BP från Division 1 är förutsättningarna inför det här mötet ganska jämna. Hos spelbolagen gäller bortalaget som knappa favoriter då en rak tvåa ger omkring 2.45 gånger insatsen.

Som jag ser det bör Halmstad vara det laget som har det högre tempot i sig just nu. De har matchats mot tuffare motstånd under försäsongen och där, bland annat, spelat jämnt mot FC Köpenhamn samt vunnit mot Vålerengen.

HBK var ruggigt stabila bakåt förra säsongen och den styrkan tror jag inte har gått förlorad över en vinter. De lär bygga vidare på det man gjorde bra då och här och nu tror jag att man är ett bättre lag än Brommapojkarna. Mitt spel blir därför Halmstad 0 (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad 0 (asian)
Odds: 1.70
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00, tisdag 21 februari 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: