Speltips, Brommapojkarna – Värnamo 2/6: Tar BP:s mardröm slut?

Spelbloggare Publicerat: 2 juni 2015

Brommapojkarna jagar fortfarande sin första trea i Superettan. Prestationerna har bättrats på de senaste veckorna – kan man bryta den negativa trenden i hemmamatchen mot mittenlaget Värnamo?

Tre kryss och åtta förluster. Från att ha ställts ut som en potentiell utmanare till toppen inför säsongen, hittas Brommapojkarna från jumboplatsen med hela sju poäng upp till kvalområdet och nio till säker mark. Finns fortfarande tid att ställa saker till rätta, men då måste vinsterna börja trilla in snart.

Håller dock BP fortfarande som ett av de absolut sämsta lagen i tabellen; tycker varken de har kvalitén, rutinen eller inställningen för att överleva i andradivisionen. Kanske inte så konstigt när bara en spelare i truppen är över 30 år och de flesta runt 17-21. Kommer ta tid att skapa ett slagkraftigt gäng.

Man höll på att få in två mycket intressanta spelare, Alexi Gomez samt Luiz Cabezas, varav den sistnämnda sprutade in mål i U21-serien. De blev kontrakterade, men efter en del strul har de fått lämna lika snabbt. Tufft, för det hade varit två spelare som skulle kunna sätta lite spets på ett uddlöst Brommapojkarna.

Gabriel Petrovic håller på att komma tillbaka från sin skada och är med i truppen. Även Stefano Vecchia är nära en comeback, men ska ännu inte vara redo och står utanför truppen.

Kryssat fyra av sex matcher på bortaplan

Inte fått del av några rapporter angående Värnamos skadesituation, men förra matchen åkte man inte på ett enda kort och några avstängningar är det alltså inte på tal om. Förmodligen är det nästan exakt samma trupp som reser till Bromma och Grimsta IP som senast.

Värnamo har inte den starkaste eller mest underhållande skaran spelare i sin trupp, men kollektivet är hysat starkt och för tillfället hittas man niondeplatsen med ungefär lika långt till de positiva som negativa kvalplatserna. Skulle tro att man är i mitten för att stanna.

Förra veckan plockades en efterlängtad seger i hemmamatchen mot nykomligen Frej med 2-1. En vinstfri svit på fyra matcher bröts och dessförinnan hade man förlorat mot ett mediokert Mjällby.

Håller helt med oddssättarna om att Värnamo ska vara favoriter, men vinsten borde ändå en bit borta. På bortaplan har man fortfarande en nolla i vinstkolumnen; kryssat hela fyra matcher och förlorat två. Brommapojkarna har resultatraden 0-3-2 hemma.

Kan trots allt vara tufft att resa till Grimsta IP och kamma fullt. Båda parter borde vara ganska nöjda med en pinne och krysset smakar värde till 3,30 hos Unibet. Spelbar åtminstone tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 2/6
TV / Stream:  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brommapojkarna 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,30 unibet logo
Värnamo 2,40 bwin logo
Över 2,5 mål 2,10 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,80 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: