Speltips, Brynäs – Djurgården 12/3: Minst lika tight igen

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2016

Det första mötet slutade med en 5-4-seger för Djurgården efter nästan fem perioders intensiv hockey. Kan Brynäs kvittera till 1-1 när de nu får spela på hemmaplan?

Det andra av totalt tre åttondelsfinalmöten mellan Brynäs IF och Djurgårdens IF står på schemat redan klockan 16:00 på lördagen. Det första mötet slutade med en 5-4-seger för 08-laget efter förlängning. Matchens ordinarie 60 minuter slutade 4-4.

Nu kan med andra ord allting avgöras när Djurgården tar sig upp till Gävle. Om stockholmarna vinner den här matchen får de ta sig an Frölunda i kvartsfinalen. Trots att Brynäs har sin allra viktigaste spelare, Anton Rödin, otillgänglig till följd av en skada har de goda möjligheter att ta den här åttondelsfinalen till en tredje och avgörande match på Hovet.

Visst, Brynäs har inte alls sett särskilt starka ut sedan Anton Rödin skadades i början av 2016, men grunden och organisationen i laget finns trots allt där. Matchen senaste kunde i ärlighetens namn slutat precis hur som helst och i nuvarande form är det här två oerhört jämna lag. Det bör prägla även det här mötet.

Det bör bli tight och svårspelat

Det här kan mycket väl bli den sista matchen i den här matchserien, något som oundvikligen påverkar matchbilden. När en matchserie kan komma att avgöras adderas en extra spänning och nerv till matchen. Det lär märkas i lördagens möte.

Djurgården, som sett starka ut de sista veckorna, har ett fint utgångsläge efter segern senast, men Brynäs är alltid svårspelade på bortaplan. Känslan är att det blir en tight historia, både sett till spelet och resultatet.

Om vi ska vara helt ärliga kan det gå hur som helst och det enda vi känner oss riktigt säkra på är att det mål- och spelmässigt blir en tät match. Därför tycker vi att 4,20 gånger pengarna på bombkrysset är ett spel med bra värde. Risken, eller chansen om ni så vill, att det här slutar oavgjort känns betydligt större än 24 procent. Den förra matchen avgjordes efter nästan fem hela perioder. Förhoppningsvis blir det lika spännande igen.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (ordinarie tid)
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 12/3
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brynäs IF  2,35 expekt logo
Oavgjort  4,20 betrally logo
Djurgårdens IF  2,80 betway logo
Över 4,5 mål  1,73 titanbet logo
Under 4,5 mål  2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: