Speltips, Brynäs – Färjestad 9/3: Kan Brynäs fullborda skrällen?

Emil Jakobsson Publicerat: 9 mars 2015

Brynäs - Färjestad SHL 9 mars 2015 speltipsBrynäs stod för en fin skalp nu senast när de bortaslog Färjestad med 4-3 och under måndagen kan de fullborda skrällen och säkra en kvartsfinalplats genom en ny seger men den här gången hemma i Gävle. 

Färjestad har nått minst kvartsfinal 20 raka säsonger. Nu är de bara en förlust från att den sviten bryts och det är det länge uträknade Brynäs som har rest sig under nye tränaren Thomas ”Bulan” Berglund som kan slå ut dem.

Under Berglunds styre förlorade de visserligen de fyra första matcherna men sedan dess har de nu vunnit mer än hälften av matcherna och inte minst fått en helt annan stabilitet i defensiven. På de tre avslutande grundseriematcherna släppte de till exempel bara in totalt tre mål.

Nu blev det vilda västern i första Play In-mötet mot Färjestad men räkna med att båda tränare kommer trycka på att det inte håller att bjuda på lika mycket i den kommande matchen om deras lag ska vinna.

Brynäs har dessutom sin stora chans till avancemang nu under måndagen då de trivs betydligt bättre på hemmaplan. De avslutade grundserien med att vinna fem av de sju sista hemmamatcherna och var faktiskt SHL:s sjätte bästa hemmalag med 55 inspelade poäng men på bortaplan var de seriens sämsta lag med blott 13 inspelade poäng.

SHL:s tredje bästa bortalag

Gästande Färjestad var samtidigt SHL:s tredje bästa bortalag men bara nionde bästa hemmalag. De är med andra ord knappast främmande för uppgiften under måndagen då en seger krävs för att serien ska leva vidare.

Karlstadlaget avslutade grundserien med att förlora fyra av de fem sista matcherna och visst finns det frågetecken runt deras form. De vann däremot två två sista matcherna mot Brynäs under grundserien, bland annat senaste mötet i Gävle den 21 februari som de vann med 1-3.

Vi ser ett riktigt starkt spel i denna match, nämligen att matchen går under 4,5 mål vilket ger det fina oddset 2,0. Båda lagen lär som sagt prata om att inte bjuda på lika mycket efter förra matchen och de två avslutande matcherna mellan lagen under grundserien gick båda under 4,5 mål. Vi får med andra ord förmodligen en betydligt mer stängd matchbild jämfört med nu senast.

Men största delen i detta spel ligger i hur Berglund fått ordning på Brynäs defensiv och ändrat hur de spelar nu när hans spelidé har satt sig. Deras tre sista grundseriematcher gick alla under 3,5 mål och fem av de sju sista gick under 4,5 mål.

Läge för ett nytt underspel här, matcher med stor betydelse blir betydligt mer låsta vilket givetvis öppnar upp för vårt underspel.

– Tappar man uppmärksamheten lite grann som vi gjorde vid några tillfällen idag då blir det mål i arslet bakåt och det får vi försöka putsa bort till på måndag, sa till exempel Färjestads tränare Tommy Samuelsson efter matchen nu senaste.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Brynäs 2,45 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,9 comeon logo 3 000 kr
Färjestad 2,75 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Under 4,5 mål 2,0 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 1,89 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål (ordinarie matchtid)
Odds: 2,0  (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 9/3 kl 18:30
TV:  tvtolv logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo