Speltips, Brynäs IF – Djurgårdens IF 12/11: Överdrivet favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2016

Djurgårdens IF har haft svårt att prestera en framgångsrik ishockey under inledningen på den här SHL-säsongen, men kanske ser det lite bättre ut efter segern senast. Kan 08-laget bräcka Brynäs IF?

Är Djurgårdens IF på väg att vakna till liv igen? Det är frågan vi ställer oss efter att 08-laget lyckades knipa en 4-3-seger hemma mot topplaget Frölunda HC senast. De regerande svenska mästarna gick alltså på pumpen i huvudstaden. Där kan vi snacka efterlängtad trepoängare.

Faktum är att Djurgården hade sju raka SHL-förluster inför matchen. Laget har fortfarande förtvivlat svårt med målskyttet, men också med skapandet av chanser. Det har vi tjatat om under hela säsongsinledningen och än syns ingen ljusning, bortsett från matchen senast då möjligen.

Brynäs IF å sin sida har svårt att hitta en kontinuitet i sina prestationer och blandar väldigt bra matcher med mindre bra insatser. Det gör också att laget haft svårt att haka på den yttersta toppen, men man finns ändå med där precis bakom. Vi räknar kallt med att Brynäs finns med när slutspelet drar igång i vår.

Djurgården kan säkert streta emot

Att hemmalaget får gälla som klara favoriter i den här matchen håller nog de flesta med om, men vi vågar inte gå på det raka spelet. Dels har oddset sjunkit alldeles oerhört under dagen och dessutom är det här två oberäkneliga lag. Efter segern mot Frölunda senast är det extra svårt att veta var vi har Djurgården.

Märk väl att Djurgården – trots att man förlorat många matcher – faktiskt varit med hyfsat bra i hel del drabbningar. 08-laget förlorar sällan med stora siffror och har haft en hel del marginaler mot sig, om vi nu ska vara lite snälla. Därtill slog Djurgården faktiskt ut just Brynäs i förra årets SHL-slutspel, en triumf som fortfarande ger ett visst psykologiskt övertag, åtminstone i supporterleden.

Vår känsla är att bortalaget kan streta emot här. Det blir nog jämnare än vad många tror. Därför spelar vi Djurgårdens IF +1,5 till 1,81 hos NordicBet (1 000 kr + 400 kr gratisspel). Här ligger NordicBet betydligt högre än sina konkurrenter.

Speltips:

Speltips:  Djurgårdens IF +1,5
Odds:  1,81  (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  18:30, lördag 12/11
TV:   cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: