Speltips, Brynäs IF – HV71 26/12: SHL är tillbaka!

Simon Pålsson Publicerat: 25 december 2016

Full omgång i SHL står på schemat och vårt fokus hamnar på den intressanta drabbningen mellan Brynäs IF och HV71, två lag som huserar i toppskiktet av tabellen. Här tror vi på en underhållande historia.

Ett par dagars juluppehåll är över och SHL är åter tillbaka med full omgång på annandag jul. Fem matcher avgörs redan vid 16:00, medan de två övriga spelas med start 18:30.

Vårt fokus hamnar på en av kvällsmatcherna, närmare bestämt den i Gävle mellan Brynäs IF och HV71. Det här är två lag som båda finns med i den väldigt jämna SHL-tabellens toppskikt. Trots att Brynäs ligger fem placeringar över HV71, på plats nummer två, skiljer det inte mer än fyra poäng mellan lagen. Det säger en hel del om hur jämnt det är.

En seger hit eller dit kan betyda ett par placeringars förbättring, varpå varje match blir extra intressant under de kommande månaderna. Å andra sidan är det en bra bit ner till Örebro HK på plats nummer elva – den första placering som missar slutspel. Det gör att de kommande månaderna troligen kommer att handla om att ge sig själv ett så bra utgångsläge i slutspelet som möjligt, snarare än att säkra slutspelsplats.

Det kan nog bli underhållande

Känslan inför matchen mellan Brynäs och HV71 är att vi som neutrala åskådare kan få sen väldigt bra match. Det här är två offensivt skickliga lag, inte minst offensivt. Brynäs är det lag i hela SHL som gjort flest mål så här långt, medan HV71 ligger på plats nummer fyra i en sådan lista. Brynäs är det enda lag som ligger över tre gjorda mål i snitt per match.

Dessvärre för hemmalagets del finns det en klar oförmåga att rada upp vinster. Fantastiska matcher blandas med rena bottennapp och man har helt enkelt svårt att hitta en konsekvent vägvinnande linje. Å andra sidan är det inte illa att så här långt bara slås av Frölunda i tabellen. Det säger ändå någonting. HV71 har med sig tre raka förluster inför den här matchen och hoppas kunna bjuda på mer energi efter några dagars ledighet.

Vår känsla är som sagt att en intressant och underhållande match väntar. Brynäs får ses som favoriter och vår förhoppning är att vi får se en fartfylld historia med många mål, vilket inte sällan händer när just de här lagen möts. Därför spelar vi över Brynäs över 2,5 mål (inklusive förlängning) till dubbla degen, alltså 2,00 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Brynäs IF över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, måndag 26/12
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: