Speltips, Brynäs IF – Malmö Redhawks 28/1: Fortsätter den snåla trenden?

Simon Pålsson Publicerat: 27 januari 2017

Det blir ett målspel från SHL-bataljen mellan Brynäs IF och Malmö Redhawks, som nu huserar på plats nummer sex respektive sju i den oerhört jämna tabellen.

Den avslutande SHL-matchen den här lördagen blir mötet mellan Brynäs IF och gästande Malmö Redhawks. Här hittar vi ett spel på målmarknaden, precis som brukligt när de här båda lagen spelar.

Hemmalaget bröt en fem matcher lång förlustsvit med en tung 4-2-seger borta mot Frölunda senast, men har i ärlighetens namn sett lite darriga ut på sistone. Nu är frågan om de kan bygga vidare på den fina insatsen senast, eller om de faller tillbaka in i det stabbiga mönstret från de senaste veckorna.

En lite sämre period på sistone har gjort att Brynäs halkat ner något i tabellen, från tredjeplatsen ner till sjätteplatsen. Det är visserligen ingen större fara på taket i en mycket jämn SHL-tabell, men det säger ändå någonting om att formen inte riktigt är där. Trots att målskyttet varit styrkan i stort sett hela säsongen är det vad som krånglat mest på sistone.

Oberäkneliga Malmö Redhawks

Inte heller Malmö har haft någon vidare form på sistone, med idel förluster fram till de två senaste matcherna, då laget besegrat både Karlskrona och Rögle på bortaplan. Nu väntar den tredje raka matchen på bortais och frågan är om det inte kan bli tufft för skåningarna.

Det ska sägas att den defensiva delen av spelet suttit väldigt fint på sistone. Laget har släppt in två mål eller färre i fem av sina sju senaste matcher. För att skåningarna ska bli att räkna med i vår gäller det nog att den trenden håller i sig.

Med tanke på att båda lagen haft en tendens att spela lite mer målsnåla matcher på sistone tror vi att en tillknäppt historia ligger nära till hands här, precis som senast lagen möttes (2-1 till Malmö). Därför spelar vi under 5 mål under matchens ordinarie tid (asian handicap) till 1,69 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Då får vi också pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 28/1
TV:   cmorehockey logo  (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: