Speltips, Brynäs – Luleå 29/1: Det första av två heta möten

Simon Pålsson Publicerat: 29 januari 2016

Två av seriens mest organiserade lag drabbar samman i Gavlerinken, där hemmalaget Brynäs IF alltså får besök av Luleå HF. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Helgen bjuder på ett riktigt hett möte, back to back, mellan Brynäs IF och Luleå HF. Det första mötet mellan lagen går i Gavlerinken och känslan är att vi står inför två spännande matcher mellan två välorganiserade lag.

Brynäs är visserligen inne i en dålig trend, med ynka två vinster på de nio senaste matcherna. En stor del av förklaringen ligger troligen i att nyckelspelaren Anton Rödin dragit på sig en knäskada och att han därför inte har varit tillgänglig på ett tag.

Genomgående för Brynäs matcher är att de sällan blir några målfester, mycket beroende på att laget tillhör ett av de mer välorganiserade i SHL. Thomas ”Bulan” Berglund har byggt sitt lag på en solid organisation, tydliga instruktioner och ett sammansvetsat kollektiv. Sju av lagets senaste åtta matcher har slutat med max fem mål, vilket tydligt bevisar tesen om att de sällan spelar målrika matcher.

Luleå liknar sina motståndare

Faktum är att helgens motståndare Luleå till stora delar liknar Brynäs. Laget vilar också på en stark organisation, men den stora skillnaden är att Luleå befinner sig i ett riktigt bra stim. Åtta vinster på de nio senaste matcherna talar väl egentligen sitt tydliga språk?

För närvarande ligger Luleå på tredjeplatsen och innehar därmed positionen som närmast jagande lag till de suveräna serieledarna Skellefteå och Frölunda. Om Luleå fortsätter på den inslagna vägen finns det ingenting som säger att de inte skulle kunna bli ett reellt hot senare i vår.

Känslan är hur som helst att vi står inför en helg med två mycket heta matcher mellan Brynäs och Luleå. Det här blir en hård kamp och med tanke på den stora formskillnaden mellan lagen tror vi att matchen i Gavlerinken blir extra tight. Där spelar det mer formsvaga laget på hemmaplan, något som lär påverka matchbilden. Vi har hur som helst svårt att se hur det skulle kunna bli en målfest i fredagens match mellan lagen. Därför spelar vi under 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,86 gånger pengarna hos 10Bet. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid oavgjort.

För Brynäs har som sagt bara en av de åtta senaste gått över fem mål och för Luleå bara en av de fyra senaste.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 29/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brynäs IF  3,00 betrally logo
Oavgjort  4,40 betrally logo
Luleå HF  2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,67 titanbet logo
Under 2,5 mål  2,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: