Speltips, Brynäs – Malmö Redhawks 17/9: Överskattad premiärvärd

Spelbloggare Publicerat: 16 september 2015

Fler premiärer står på menyn i SHL och på Gavlerinken Arena drabbar Brynäs IF och Malmö Redhawks samman i vad som kan bli en jämn historia. Krysset nära till hands?

Malmö Redhawks – tillbaka i det svenska finrummet. 2006/07 trillade man ur vad som då kallades Elitserien, numera SHL, och har sedan dess fajtats uppe i toppen, i jakten på en förstadivisionsbiljett – utan att nå ända fram till mållinjen.

– Alla ser fram emot att det börjar nu, säger lagets coach Björn Hellquist till SKD.se.

Ja, det är en historisk kväll för Skånes största ishockeyklubb. Väntan – som närmast verkat evig – är över. Som supportrarna väntat, som ledarna väntat, som spelarna väntat. Men vilken nivå håller man? Det är en befogad fråga. Malmö har till skillnad från till exempel Karlskrona valt att satsa vidare på stommen som tog dem till SHL och bara sex spelare har lämnat laget. Alltid bra att jobba vidare med en grupp som fungerar men frågan är hur väl de håller i SHL? Har samtidigt ett par spännande nyförvärv som till exempel Andreas Thuresson, TJ Galiardi, Kent McDonell, Peter Muller och Oscar Alsenfelt.

Slutspel i fjol – vad blir det i år? Lite tveksam till Brynäs kvalitéer; man har förvisso värvat helt okej, men känns inte som slutspelsmaterial direkt. Eventuellt att man kan komma dit via kvalspel – topp sex har jag däremot svårt att tro. Laget har fortfarande en väldigt tunn trupp och får hoppas att deras många unga och lovande spelare tar ett stort kliv under säsongen. Bland förlusterna sticker inte minst Niclas Andersén och Bill Sweatt ut men de har samtidigt gjort så gott de kan för att plugga luckorna med bland annat Nick Hohnson och Anssi Salmela

Betalar över fyra punkter mer än närmaste konkurrent

Publikfest, premiärnerver, två, på pappret, ganska jämna parter – och ett supermotiverat Malmö. Brynäs ska vara snäppet bättre, men Malmös kollektiv är starkt och de kan absolut sätta press på de flesta seriekonkurrenterna. Vartåt lutar det, då?

Tycker att oddssättarna överskattar Brynäs när de plitar ur så lite som 2,05 x polletterna för den raka ettan. Värdet hittas utan tvekan åt andra hållet och krysset är min favorit på 1×2-marknaden – nu får vi makalösa 4,45x för det hos ComeOn. Värt att nämna att ingen annan konkurrent betalar över fyra x fläsket för den.

Spelbolagen är faktiskt så pass oense att de återbetalar hela 101% på marknaden – och det är just krysset som sticker ut och höjer de där extra procenten. Tveklöst att ComeOn är ute på tunn is och det finns en stor risk att de justerar sin miss närmare nedsläpp.

Nej, ibland är det så pass enkelt. Premiär, två jämna parter och en överskattad värd – krysset synas alltså till 4,45x.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 4,45 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 17/9
TV:  cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brynäs 2,05 nordicbet logo
Oavgjort 4,45 comeon logo
Malmö 3,65 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,69
Under 4,5 mål 2,15 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: