Speltips, Brynäs – Växjö 27/10: Mardrömsmotståndet igen

Simon Pålsson Publicerat: 27 oktober 2015

Att vissa lag har förtvivlat svårt mot ett specifikt motstånd är ett allmänt känt fenomen. Nu är frågan om den illavarslande trenden håller i sig när Brynäs och Växjö Lakers drabbar samman.

Brynäs tog sig an Växjö Lakers så sent som för några dagar sedan. De båda lagen spelar med andra ord back to back, fast med ett par vilodagar mellan matcherna. Helgens möte mellan lagen slutade med en komfortabel hemmaseger för Växjö Lakers. Slutresultatet skrevs till 5-2 efter en match där Växjö Lakers återigen varit det bättre laget.

Faktum är att så brukar fallet vara när de här båda lagen drabbar samman i SHL. Växjö har nämligen fantastiska sju segrar på de åtta senaste matcherna mot just Brynäs. Det är ett facit som det helt enkelt inte går att blunda för.

Det går att fråga sig hur det här kan komma sig och varför Brynäs bevisligen har haft så svårt att bryta trenden. Att besvara den frågan kräver dock ett minutiöst arbete, men vad som är helt säkert är att Brynäs har väldigt svårt för Växjös sätt att spela ishockey.

De regerande mästarna är på gång

Det såg inte helt perfekt ut för de regerande mästarna under inledningen av den här säsongen. Nu verkar det dock ha tagit fart för laget, som reser till Gävle med fem raka segrar. Laget slog bland annat Skellefteå förra veckan och slog därmed fast att de faktiskt kan bli att räkna med även den här säsongen.

I skrivande stund ligger de faktiskt på sjunde plats i tabellen. Anmärkningsvärt är att samtliga lagets fem segrar alltså kommit nu på slutet. Dessförinnan hade laget åtta matcher utan vinst. Trist för Brynäs att behöva ta sig an Växjö Lakers två gånger när de uppenbarligen har vaknat till liv.

Brynäs å sin sida blandar och ger så här långt. Ett par fantastiska prestationer, bland annat i segermatchen hemma mot Frölunda (3-1), blandas med bottennapp och matcher där laget dessvärre läcker för mycket bakåt. Att behöva ställas mot mardrömsmotståndaren Växjö Lakers två gånger på tre dagar var förmodligen inte vad laget önskade just nu.

Hur som helst tycker vi att spelbolagen är lite väl generösa med oddsen på gästerna inför det här mötet. Med tanke på det psykologiska övertaget som segern i helgen innebar tror vi att Växjö har minst lika goda möjligheter som hemmalaget i det här mötet. Därför är det intressant att vi får 2,75 gånger pengarna på den raka tvåan (ordinarie tid). Det måste vi helt enkelt rygga, inte minst med tanke på den tydliga inbördes statistik som finns till gästernas fördel.

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 27/10
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brynäs  2,30 unibet logo
Oavgjort  4,55 comeon logo
Växjö Lakers  2,75 betsson logo
Över 4,5 mål  1,55 betway logo
Under 4,5 mål  2,50 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: