Speltips, Buffalo – St. Louis 6/2: Motivation och klass, svårslaget segerrecept

Emil Jakobsson Publicerat: 5 februari 2015

Buffalo Sabres - St. Louis BluesMan brukar säga att motivation slår klass. Men frågan är hur mycket motivation Buffalo Sabres har kvar den här säsongen när de natten mot fredag tar emot St. Louis Blues. 

Buffalo Sabres har det tungt i botten av NHL. De ligger sist i tabellen och har bara spelat in drygt hälften så många poäng som lagen som ligger på de sista slutspelsplatserna.

De stod för en stark seger nu senast borta mot Montréal Canadiens men innan det hade dem 14 raka förluster. Hemmaplan brukar inte heller hjälpa, senast de vann på hemmaplan var det fortfarande 2014 och efter det har de fem raka hemmaförluster. Under dessa fem hemmamatcher har de dessutom släppt in hela 21 mål.

De har även mött St. Louis en gång tidigare under säsongen, den matchen som spelades i november vann St. Louis med hela 6-1. Faktum är att Blues har vunnit fem raka mot Sabres med målskillnaden 19-5. Dessutom har Blues vunnit fem av de sex senaste bortamatcherna mot Buffalo.

Elva segrar på tolv senaste

St. Louis Blues kommer till denna match med sex raka segrar i ryggen. Nu senast slog de Tampa Bay som toppar den östra konferensen med 2-1 efter förlängning, en riktigt stark seger. Ser vi över en lite längre tidsperiod har de elva segrar på de tolv senaste matcherna vilket även innefattar fyra raka bortasegrar med målskillnaden 20-7 trots bortaplan.

Blues är ett otroligt starkt lag som ligger i den absoluta toppen av tabellen och mycket väl kan vinna grundserien. De har en strålande offensiv som gjort mest mål av alla lag i den västra konferensen och en stabil defensiv som bland annat gör att de har bäst målskillnad av alla lag i NHL just nu med +41. Som en jämförelse har nattens motståndare Buffalo -84 i målskillnad.

Förlorat 11 av 15 senaste med minst två mål

Blues har dessutom bättre special teams, bättre målvakter, bättre tekningsstatistik, tar färre utvisningar och framförallt har de betydligt mer att spel för än Buffalo. De krigar för att vinna grundserien vilket förbättrar deras förutsättningar under slutspelet samtidigt som Buffalo helt omöjligt kan vända den här säsongen och redan kan börja fundera på sommarsemestern.

Trots allt detta får vi 2,05 hos Ladbrokes för St. Louis -1,5 mål, ett handikapp som de vunnit fyra av de fem senaste mot Buffalo med. Buffalo har samtidigt förlorat 11 av deras 15 senaste matcher med minst två mål. Med tanke på det otroligt tuffa motståndet nu känns över dubbla pengarna väldigt bra för Blues -1,5 mål.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Buffalo 4,8 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,5 ladbrokes logo 1 000 kr
St. Louis 1,65 unibet logo 1 200 kr
Under 5,5 mål 1,87 nordicbet logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,25 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: St. Louis Blues -1,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Natten mot fredag kl 01:00
TV:  viasatxtra logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo