Speltips Burkina Faso – Tunisien 29/1: Jämn tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 28 januari 2022

Burkina Faso och Tunisien gör upp i kvartsfinalen av de afrikanska mästerskapen 2021. Matchen spelas lördagen den 29 januari 2022 med avspark kl 20:00.

Burkina Faso – Tunisien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Burkina Faso lyckades till slut kvalificera sig för den här kvartsfinalen i de afrikanska mästerskapen, men det var efter en tuff holmgång i åttondelsfinalen mot Gabon. Burkina Faso tog då ledningen i den första halvleken och den stod sig ända fram till den 91: minuten då Gabon kvitterade. Förlängningen förblev sedan mållös och i straffläggningen blev Burkina Fasos burväktare Koffi matchhjälte.

Turneringen började annars med en förlust för Burkina Faso då man ställdes mot värdnationen Kamerun. Därefter vann man mot Kap Verde och spelade oavgjort mot Etiopien. Därmed slutade man på fyra poäng, vilket gav en andraplats i gruppen.

Nu ställs man mot ett Tunisien som svarade för svaga insatser i gruppspelet och var därför underdogs mot Nigeria i åttondelsfinalen. Nigeria hade vunnit samtliga tre matcher i gruppspelet medan Tunisien fått stryk av både Mali och Gambia. Det lyckades ändå ta sig vidare som trea efter att man besegrat Mauretanien.

Därför var det en stor skräll att Tunisien kunde vinna mot Nigeria med 1-0 efter mål av Msakni i den 47:e minuten. De kunde sedan dra fördel av att Nigeria drog på sig en utvisning i den 66:e minuten.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Undermåliga planer

Med tanke på Tunisiens prestationer gruppspelet känns det en aning ologiskt att de nu är i kvartsfinal. Samtidigt handlar det, som alltid, att vara bäst när det gäller och det var verkligen Tunisien i mötet mot Nigeria.

Faktum är Tunisien och Burkina Faso även möttes i kvartsfinalen av de afrikanska mästerskapen 2017. Då var det de sistnämnda som drog det längsta strået då de vann med 2-0.

När de nu ställs mot varandra igen är förutsättningarna jämna. Tunisien gäller emellertid som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på att tunisierna vinner under ordinarie ger omkring 2.35 gånger insatsen.

Om Tunisien kan upprepa den disciplinerade insats som man svarade för i åttondelsfinalen mot Nigeria bör man ha goda att chanser att vinna den här matchen. Man har dock inte presterat på den nivån tidigare i turneringen och mycket talar för att det här kommer att bli ytterligare en väldigt jämn match i detta mästerskap.

Gräsmattorna i Kamerun har verkligen inte varit av toppklass. Framförallt har de spelförande lagen lidit av svårigheten i att få någon fart på passningstempot. Detta har också bidragit till att det har varit en oerhört målsnål turneringen totalt sett.

Tre av Tunisiens fyra matcher har slutat 1-0 och jag finner anledning att tro att det kan bli något liknande den här gången. Vilket lag som tar sig vidare känns ovisst, men högst sannolikt blir det jämnt, tätt och målsnålt. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 1.5 mål till 2.25 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 1.5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:00, lördag 29 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: