Speltips, Burnley – Manchester City 14/3: Fint värde i det livsviktiga mötet

Emil Jakobsson Publicerat: 14 mars 2015
Burnley - Manchester City 24 mars 2015, rekar
Foto: Bildbyrån

Burnley tar emot Manchester City i ett på förhand livsviktigt möte för båda lagen. Båda lagen är i stort behov av poäng men i varsin del av tabellen och efter en närmare titt har vi hittat ett riktigt bra spel med ett fint värde. 

Det råder ingen tvekan om att det är en riktig ödesmatch som väntar när Burnley de under lördagskvällen tar emot Manchester City i den 29:e omgången av Premier League. Hemmalaget är i stort behov av poäng för att äta ikapp gapet på tre poäng upp till Aston Villa på säker mark, medan gästande Manchester City har en sista chans att rädda spänningen i guldstriden.

Burnley kommer till matchen efter en svag period i ligan, under vilken laget mäktat med ynka två poäng på åtta matcher. Visserligen har laget fått tampas med flera lag hemmahörande på den övre halvan i tabellen, men oavsett motstånd är två poäng på åtta matcher svagt.

På hemmaplan ser det något mer lovande ut, även fast Burnley har tre förluster på de sex senaste hemmamatcherna. Hemma mot bottenkollegan Queens Park Rangers lyckades de vinna med viktiga 2-1 för några veckor sedan.

För gästande Manchester Citys del ser det något ljusare ut, även fall laget tappat i guldstriden mot serieledande Chelsea. Det man bör ta i beaktande inför matchen är att Manchester City har en tuff retur borta mot Barcelona i Champions League att vänta på onsdag, något som möjligtvis öppnar för att laget blir något reservbetonat mot Burnley.

Formmässigt ser det lite frågande ut för gästerna, åtminstone om vi spanar in de senaste bortamatcherna. De har tappat poäng i tre av de åtta senaste matcherna, dock enbart i matcher mot tunga lag som Liverpool, Chelsea och Everton. I övriga fem matcher har laget vunnit tämligen enkelt och dessutom passat på att göra hela femton mål.

Det riktiga värdet finns på favoriten

 Det är svårt att argumentera emot det faktum att Manchester City är stora favoriter i den här matchen. Det är inget snack om saken – serietvåan ska naturligtvis vara flera nummer för stora för nästjumbon och nykomlingen Burnley.

Som vanligt är det inget värde i den raka tvåan i den här typen av matcher, men faktum är att flera bolag faktiskt släpper till ett väldigt bra värde på ett annat spel till Manchester Citys fördel.

Ja, vi kan helt enkelt inte undgå att gå in på det finfina oddset på Manchester City ht/ft (leda i paus och vinna matchen) till 2,16 hos Redbet. Vi tror helt enkelt att Manchester City är numret för stort för Burnley och ska vinna tämligen enkelt. Med tanke på deras match mot Barcelona nästa vecka kan man dessutom tänka att de trycker på direkt från start för att sedan kunna slå av på tempot, bevaka resultatet och kanske göra några tidiga byten.

Saknar ni konto hos Redbet erbjuder de våra läsare en helt unik bonus värd 1 200 kronor, drygt 300 kronor bättre än deras ordinarie bonus. Lås upp bonusen här och ange bonuskoden SBLOGG. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Burnley 7,5 betway logo 500 kr
Oavgjort 5,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Manchester City 1,48 redbet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,35 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,67 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Halvtid/Fulltid 2/2
Odds: 2,16 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 14/3 kl 18:30
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Simon Påhlsson