Speltips Caen – Ajaccio 24/1: Ligue 2

Martin Efvergren Publicerat: 24 januari 2022

Caen tar emot ett formstarkt Ajaccio som jagar serieledningen i Ligue 2. Matchen spelas måndagen den 24 januari 2022 med avspark kl 20:45.

Caen – Ajaccio

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Caen klarade sig. med och näppe, kvar i den franska andradivisionen Ligue 2 förra säsongen. Man slutade då precis ovanför kvalstrecket på en 17:e plats. Just nu ser man ut att gå en liknande bottenstrid till mötes den här säsongen då man ligger på 16:e plats efter att ha spelat 20 matcher och tagit 22 poäng. De närmaste lagen har emellertid en eller två matcher mer spelade för tillfället.

Trenden ser dock inte uppåtgående ut för Caen. Man visserligen sin senaste hemmamatch mot Guingamp med 2-0, men det var lagets enda seger på de elva senaste matcherna.

I de två senaste omgångarna har man spelat på bortaplan. Senast föll man med 3-2 mot Sochaux efter att hemmalaget avgjort matchen på tilläggstid. Dessförinnan spelade 2-2 mot Quevilly Rouen efter att man tappat en 2-0-ledning på tilläggstid. Quevilly Rouen gjorde alltså sina två mål i den 91:a och 93:e minuten.

Nu ställs Caen mot tufft motstånd då man tar emot ett AC Ajaccio som ligger på andra plats i Ligue 2. De är dock bara en poäng efter Toulouse som toppar tabellen med två matcher mer spelade än Ajaccio.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ajaccio är otroligt täta bakåt

Det är ett formstarkt Ajaccio som nu går för att ta över serieledningen i Ligue 2. Efter 20 spelade matcher har man tagit 41 poäng och en seger räcker för att passera Toulouse som står på 42 poäng efter 22 spelade matcher.

Framförallt har Ajaccio visat upp en defensiv stabilitet som är anmärkningsvärd. Man har hållit nollan i de sju senaste matcherna och totalt har man bara släppt in 8 mål på 20 seriematcher. Med det är man överlägset bäst i Ligue 2.

Man öser dock inte in mål framåt, men man har vunnit sina tre senaste matcher med 1-0. I onsdags besegrade man Amiens borta och dessförinnan slog man Grenoble på hemmaplan.

Det här andra mötet mellan Caen och Ajaccio den här säsongen. När de möttes i Ajaccio i den fjärde omgången i slutet av augusti vann hemmalaget med 2-0.

Ajaccio har fyra segrar och ett kryss på de fem senaste ligamatcherna och verkar för närvarande nästan helt omöjliga att göra mål på. De saknar visserligen ett par spelare som är på landslagsuppdrag i de afrikanska mästerskapen, men det gjorde man även i onsdags då man slog Amiens.

Trots Ajaccios form och solida defensiv är man bara knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring hela 2.55 gånger insatsen.

Det är inte mycket som talar för Caen inför den här matchen och jag har mycket svårt att se att Ajaccio skulle åka poänglösa därifrån. Ajaccio tat över serieledningen vid en seger och det tror jag man kommer lyckas med. Mitt spel blir Ajaccio 0 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos Expekt. På så vis får vi tillbaka insatsen om matchen slutar oavgjort.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ajaccio 0 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, måndag 24 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: