Speltips Cagliari – Bari 8/6: Final i Serie B-slutspelet

Axel Sjödin Publicerat: 8 juni 2023

Playoff-finalen i Serie B inleds på torsdag och det är Cagliari som står värd för öppningsmötet mot Bari.

Cagliari - Bari

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Dessa båda lag kommer under veckan att göra upp om vilken klubb som får spendera nästa säsong i Serie A. Returen spelas på söndag, men först möts de på Sardinien i torsdagens öppningsmöte där Cagliari gäller som ganska klara favoriter på hemmaplan, där de har varit väldigt starka säsongen igenom.

Det har varit två dramatiska semifinaler som har lett upp till veckans final. Cagliari ställdes mot Gianluigi Buffons Parma och hamnade tidigt i ett 0-2-underläge på hemmaplan. Men de lyckades därefter stå för en imponerande vändning och vann öppningsmötet med 3-2 framför en lyrisk hemmapublik. Därefter spelade de mållöst på Stadio Tardini i en match där båda lagen hade sina chanser.

Bari såg i sin tur ut att vara illa ute mot ett lurigt Südtirol efter att ha förlorat öppningsmötet med 0-1. Hemma på Stadio San Nicola tryckte de på för ett öppningsmål, men i slutet av första halvlek åkte de istället på en frilägesutvisning och blev reducerade till tio man, där och då såg det mörkt ut för klubben. Men de skulle trots allt få sitt kvitteringsmål tillslut efter en fin aktion av Leonardo Benedetti och kunde därmed avancera vid ställning 1-1 på grund av att de var laget som slutade högre upp i tabellen.

Inget av lagen har haft några större marginaler att tala om med andra ord, särskilt då Cagliari hade åkt ut ifall Parma hade kvitterat serien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cagliari måste framåt

Claudio Ranieri har verkligen fått detta Cagliari att lyfta sedan han tog över tränarposten från Fabio Liverani i början av året och de känns snäppet hetare än Bari, som trots allt slutade trea med ganska god marginal. Krysset i Parma bröt en vinstsvit på sex raka matcher där de verkligen har levererat när det har gällt som mest.

De är nu ett dubbelmöte ifrån att återigen ta sig upp till Serie A efter att ha trillat ned förra året. Bari har däremot behövt vänta över tio år på att eventuellt kunna ta sig tillbaka efter att ha varit nere i Serie D med stora ekonomiska problem. Cagliari känns dock snäppet mer redo att klättra upp i högstaserien och har sin skyttekung Gianluca Lapadula att tacka för mycket.

Med bara en enda förlust på deras 13 senaste matcher kliver Cagliari in som favoriter till segern i hemmamötet, väl medvetna om att de kommer att behöva vinna, då Bari avancerar ifall dubbelmötet slutar lika. Cagliari behöver gå framåt med andra ord, och det är hemma på Sardegna Arena som vinsten ska bärgas. Oddsen är därmed väldigt höga för ett överspel i mitt tycke, då de fyra senaste hemmamatcherna för Cagliaris del samtliga har slutat med över 2,5 mål. För 2.25 gånger pengarna hos Bet365 kryssar vi därmed in överspelet.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:30, torsdag 8 juni
TV: 
Stream: