Speltips, Calgary Flames – Carolina Hurricanes 4/2: Felaktig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 3 februari 2016

Den senaste matchen mellan lagen, som spelades förra veckan, blev en riktig målfest. Kan Calgary Flames få revansch när de tar sig an Carolina Hurricanes för andra gången på kort tid?

Carolina Hurricanes har inlett 2016 på ett imponerande sätt och laget har faktiskt radat upp en hel del vinster under januari månad. Än mer imponerande är att det offensiva spelet verkar fungerar väldigt bra för laget, som faktiskt gjort sig kända för att göra en hel del mål på sistone.

Senast blev det till exempel en tung 5-0-vinst hemma mot topplaget Chicago Blackhawks. Dessförinnan hemmaslog man också Calgary Flames, då med 5-2. Det är två fina skalper som finns färska i närminnet.

Efter cirka en veckas ledighet till följd av diverse NHL-jippon tar sig nu Carolina Hurricanes till Calgary för att ta sig an Flames för andra gången på kort tid. Förra mötet slutade alltså 5-2 och känslan är att det är ett representativt resultat på skillnaden mellan lagen just nu.

En tung period för Flames

Om 2016 varit ett fint år så här långt för Hurricanes så är det en annan visa för Calgary Flames. Laget har det dessutom tufft i NHL-tabellen, med ynka två poäng mer än jumbon Columbus Blue Jackets. Det här har helt enkelt inte varit lagets säsong.

På sistone har de dessutom fem förluster på sina sex senaste matcher och har inte vunnit sedan mötet med just jumbon Columbus Blue Jackets. Trots att de inte spelat mot topplagen har det alltså blivit förluster rakt igenom och det är tydligt att lagbygget inte riktigt är redo att hävda sig på allvar.

Inför den här matchen saknar hemmalaget Michael Ferland, samtidigt som Joe Colborne, Josh Jooris och Dennis Wideman alla är tveksamma till spel. James Wisniewski och Brett Pesce saknas hos gästerna.

Vår känsla är att Carolina Hurricanes är favoriter till segern i den här matchen. Intressant nog känner spelbolagen inte samma sak, vilket öppnar för ett högre odds för oss. Den raka tvåan till 2,90 är väldigt intressant, men vi sansar oss och nöjer oss med Carolina Hurricanes draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 2,07 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Carolina Hurricanes +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,07 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, torsdag 4/2
TV:    viasatsport logo viasatxtra logo  (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Calgary Flames  2,35 nordicbet logo
Oavgjort  3,85 nordicbet logo
Carolina Hurricanes  2,90 unibet logo
Över 5,5 mål  2,30
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: