Speltips Cardiff – Derby 1/3: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 1 mars 2022

Viktiga poäng står på spel när bottenlagen Cardiff City och Derby County gör upp i Championship. Matchen spelas tisdagen den 1 mars 2022 med avspark kl 20:45.

Cardiff – Derby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cardiff City har en motig säsong bakom sig. Efter 34 spelade matcher har man tagit 36 poäng och ligger på en 20:e plats i Championship. Man har alltså bara ett lag mellan sig och nedflyttningsstrecket, men poängmässigt är marginalen ner ganska god. Just nu är det 13 poäng ner till Barnsley som har en match mindre spelad.

Men det är fortfarande många poäng att spela om och lagen under strecket har inte givit upp. Därtill är Cardiffs trend inte den bästa. De kommer från två raka förluster där man senast föll med 1-0 hemma mot Fulham och dessförinnan med 2-1 borta mot Huddersfield.

Derby County har tagit 21 poäng efter 34 matcher och är således 15 poäng efter Cardiff City. Just nu är de näst sist i Championship och har åtta poäng upp till Reading ovanför strecket.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Derby måste gå framåt

Wayne Rooney tog över Derby i november 2020 och lyckades då, med minsta möjliga marginal, rädda kvar laget i Championship. Man slutade då på 21:a plats med en poäng över nedflyttningsstrecket.

Den här säsongen ser läget än värre ut. Man lyckades visserligen besegra bottenkonkurrenten
Peterborough för två omgångar sedan, men därefter har det blivit två raka förluster. I lördags föll man med 1-0 borta mot Luton Town och dessförinnan blev det förlust med 2-1 hemma mot Millwall.

Det här är första mötet mellan Cardiff och Derby den här säsongen. De möttes senast för ganska exakt ett år sedan och då var det hemmalaget Cardiff som segrade med klara 4-0.

Cardiff City gäller också som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger drygt dubbla insatsen tillbaka.

Spelbolagen lutar också tydligt åt att det här kommer att bli en målsnål tillställning. Ett spel på under 2.5 mål ger endast omkring 1.56 gånger insatsen.

Cardiff är rättmätiga favoriter, men de är ett lag som släpper in ganska många mål. Totalt har de släppt in 54 på 34 matcher. De är också Championships fjärde målgladaste lag.

Derby har varit mer målsnåla av sig, men nu är de, i princip, piskade att vinna och det tror jag kan borga för en mer öppen matchbild. Därför finner jag ett bra spelvärde i att det kommer göras ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir över 2 mål (asian handicap) till fina 1.84 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian)
Odds: 2,00
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, tisdag 1 mars 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: