Speltips Carlos Alcaraz – Jeremy Chardy 4/7: Wimbledon

Martin Efvergren Publicerat: 4 juli 2023

Världsettan Carlos Alcaraz är storfavorit inför mötet mot fransmannen Jeremy Chardy i den första rundan av Wimbledon 2023. Matchen spelas tisdag den 4 juli med start från kl 12:00.

Carlos Alcaraz – Jeremy Chardy

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjenrg

Carlos Alcaraz går in i Wimbledon 2023 som världsetta, men det är Novak Djokovic som gäller som huvudfavorit att vinna turneringen i år igen. Förra året åkte Alcaraz ut i den fjärde rundan då han föll mot Jannik Sinner och först och främst är målsättningen att ta sig längre än så.

Efter semifinalförlusten mot Djokovic i Franska öppna då Alcaraz chanser förstördes av en krampkänning tog spanjoren ett par veckors ledigt. Därefter var han tillbaka och inledde grässäsongen på allra bästa sätt då han vann i Queens efter att ha slagit Alex De Minaur i finalen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget skrälläge

Den rutinerade fransmannen Jeremy Chardy har hunnit bli 36 år och får nu en chans i det rampljus som det innebär att möta en världsetta i Wimbledon. Chardy har som bäst varit rankad som nummer 25 i världen, men det var för tio år sedan. Nu är han inte bättre än 542:a på ATP-rankingen.

Jeremy Chardy kvalificerade sig för den här första rundan efter att ha slagit Mackenzie McDonald med 6-2, 7-6 i kvalspelet. I huvudturneringarna är det dock sällan som han numera tar sig förbi den första rundan. Senast det begav sig var på gruset i Rom då han åkte ut i två raka set, 6-2, 6-1, mot Lorenzo Sonego.

Carlos Alcaraz och Jeremy Chardy har aldrig tidigare mötts, men allt talar nu för att det här blir en enkel och behaglig uppvärmning för Alcaraz. Hos spelbolagen gäller han som favorit till 1.01 gånger insatsen.

Den 20-årige spanjoren visade i Cinch Championships att han är i bra gräsform och mycket talar för att han är bättre rustad för att utmana om Wimbledon-titeln än vad han var för ett år sedan. I Queens tappade han endast ett set och jag räknar med att han kommer att städa av Chardy utan större problem här. Mitt spel blir Alcaraz -8.5 (game hcp) till 1.71 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Alcaraz -8.5 (game hcp)
Odds: 1.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: Från 12:00, tisdag 4 juli 2023
TV: 
Stream: