Speltips Carlos Alcaraz – Matteo Berrettini 10/7: Wimbledon

Martin Efvergren Publicerat: 10 juli 2023

Världsettan Carlos Alcaraz ställs mot den 38-rankade Matteo Berrettini i den fjärde omgången av Wimbledon 2023. Matchen spelas måndag den 10 juli med start från kl 12:00.

Carlos Alcaraz – Matteo Berrettini

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Carlos Alcaraz sattes på ganska tuffa prov i lördags då han gick emot den 28-rankade chilenaren Nicolas Jarry. Efter att Alcaraz vunnit det första setet kunde Jarry komma tillbaka och vinna det andra efter avgörande i tie-break. Chilenaren fortsatte sedan att stå upp på ett bra sätt, men kunde ändå inte rå på världsettan i de två följande seten och Alcaraz vann gick till slut segrande med 6-3, 6-7, 6-3, 7-5.

Setförlusten mot Jarry var Carlos Alcaraz första i årets Wimbledon. I de två tidigare rundorna hade han besegrat Jeremy Chardy följt av Alexandre Muller i tre raka set.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Berrettini är ingen munsbit

Italienaren Matteo Berrettini har radat upp tre fina skalper i Wimbledons första rundor. Den 38-rankade 27-åringen slog först ut sin landsman Lorenzo Sonego, rankad som nummer 42 i världen. Därefter väntade än tuffare motstånd då han kunde besegra den 17-rankade australiensaren Alex De Minaur i tre raka set.

I lördags gick sedan Berrettini upp mot tysken Alexander Zverev, numera 21:a på världsrankingen. Det blev en match med tre jämna set, men där Berrettini var mentalt starkare och drog det längsta strået i samtliga set. Till slut skrevs setsiffrorna till 6-3, 7-6, 7-6.

Carlos Alcaraz och Matteo Berrettini har mötts tre gånger tidigare, men aldrig på gräs. Senast de möttes var för drygt ett år sedan på grus och då vann Alcaraz med 2-1 i set. 2-1 står det även i inbördes möten totalt då Berrettini gick segrande i en femsetare i Australian Open 2022.

Frågan är nu om Berrettini kan upprepa den bedriften. Han är onekligen i riktigt bra form, men samtidigt har även Alcaraz sett fin ut på gräs de senaste veckorna. Hos spelbolagen gäller den sistnämnde som favorit till omkring 1.40 gånger insatsen.

Om Berrettini kommer upp i samma nivå som i lördags blir det här ingen ”walk in the park” för Alcaraz. Att det ska räcka för att vinna matchen tror jag inte, men ett set kan italienaren mycket väl ro hem. Mitt spel blir att det kommer spelas över 40.5 game totalt till 1.82 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 40.5 game
Odds: 1.82
Bolag: Betinia
Spelstopp: Från 12:00, måndag 10 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+