Speltips Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 9/6: Semifinal

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Carlos Alcaraz och Novak Djokovic gör upp i semifinalen av Franska öppna 2023 på Roland Garros. Matchen spelas fredag den 9 juni 2023 med start från kl 14:45.

Carlos Alcaraz – Novak Djokovic

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Carlos Alcaraz och Novak Djokovic gällde som huvudfavoriter inför Franska öppna 2023 och nu möts de alltså i en semifinal som vissa nog vill hävda är den moraliska finalen. Hursomhelst är det en häftig duell mellan mästaren och arvtagaren att se fram emot.

Den 20-årige världsettan Carlos Alcaraz har en Grand Slam-titel i US Open sedan tidigare och går nu för sin första på Roland Garros. Fram till den här semifinalen har han varit, mer eller mindre, orubblig. Det enda set han har tappat hittills kom i den andra rundan mot japanen Taro Daniel.

I kvartsfinalen hade han, med andra ord, inga större problem att avfärda den femterankade greken Stefanos Tsitsipas. Första och andra set var ren utklassning medan det blev jämnare i det tredje. Alcaraz segersiffror skrevs till slut till 6-2, 6-1, 7-6.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alcaraz är favorit

Världstrean Novak Djokovic kom till Franska öppna med siktet inställt på att ta sin 23:e Grand Slam-titel och hittills har det gått enligt plan.

Fram till kvartsfinalen mot den elfterankade ryssen Karen Khachanov i tisdags hade den 36-årige serben inte tappat något set i turneringen. Här var han dock inte riktigt påkopplad från start då han tappade första set. I det andra kunde han sedan koppla ett mentalt övertag mot en Khachanov som han slagit i tio raka matcher inför det här mötet. Djokovic vann andra set i tie-break och därefter kunde ryssen inte resa sig. Setsiffrorna skrevs till slut till 4-6, 7-6, 6-2, 6-4.

Carlos Alcaraz och Novak Djokovic har mötts en gång tidigare och det var på grus i Madrid för ett drygt år sedan. Det blev en jämn batalj som Alcaraz vann med 6-7, 7-5, 7-6.

När de här båda nu ställs mot varandra igen så är det också Carlos Alcaraz som gäller som ganska klar favorit. Ett rakt spel på att spanjoren vinner ger omkring 1.48 gånger insatsen.

Mycket talar för att det här kommer att bli en häftig duell med allt som ligger i potten vad gäller det dramaturgiska. En hel del talar för att den unge utmanaren kommer ta över mästarbältet från den forne tungviktskungen, men Novak Djokovic lär inte ge bort någonting gratis. Alcaraz kommer behöva prestera på sin högstanivå och gör han det bör han gå segrande.

Men det mentala spelet är som bekant en ganska stor del av den här sporten och där kan det vara fördel Djokovic. Det här kan högst troligen gå till fem set och mitt spel blir att det kommer spelas över 37.5 game till 1.79 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 37.5 game
Odds: 1.79
Bolag: Betinia
Spelstopp: 14:45, fredag 9 juni 2023
TV: 
Stream: