Speltips Carlos Alcaraz – Stefanos Tsitsipas 6/6: Kvartsfinal

Martin Efvergren Publicerat: 6 juni 2023

Världsettan Carlos Alcaraz ställs mot världsfemman Stefanos Tsitsipas i kvartsfinalen av de Franska öppna mästerskapen 2023 på Roland Garros. Matchen spelas tisdag den 6 juni med start från kl 12:00.

Carlos Alcaraz – Stefanos Tsitsipas

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förväntningarna är höga på den 20-årige spanjoren Carlos Alcaraz som gick in i Franska öppna 2023 som huvudfavorit före Novak Djokovic. Än så länge har han hanterat den pressen, så gott som, prickfritt.

I den andra rundan tappade världsettan ett set mot japanen Taro Daniel, men bortsett från det har han gått rent. Senast gjorde han processen kort med den 17-rankade italienaren Lorenzo Musetti som besegrades med 6-3, 6-2, 6-2. I omgången dessförinnan slog han ut Denis Shapovalov med 6-1, 6-4, 6-2.

Carlos Alcaraz har en Grand Slam-titel sedan tidigare då han gick hela vägen i US Open förra året. Frågan är nu om han är redo att göra detsamma på Roland Garros.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två formstarka spelare

Den femterankade greken Stefanos Tsitsipas är en av utmanarna till Alcaraz och så här långt har även han övertygat. På söndagskvällen kunde han ta en relativt komfortabel seger mot österrikaren Sebastian Ofner. Setsiffrorna skrevs då till 7-5, 6-3, 6-0.

Därmed har Tsitsipas, precis som Alcaraz, endast tappat ett set i turneringen. Den setförlusten kom i den första omgången mot tjecken Vesely. Därefter slog han spanjoren Carballes Baena följt av argentinaren Schwartzman i tre raka.

Carlos Alcaraz och Stefanos Tsitsipas möttes så sent som i april i finalen på grus i Barcelona. Den bataljen vann spanjoren med 6-3, 6-4. De möttes även i samma turneringen förra året och även då var Alcaraz starkast och kunde vinna med 6-4, 5-7, 6-2.

Alcaraz är alltså huvudfavorit i årets Franska öppna och han gäller som klar favorit inför den här kvartsfinalen. Ett rakt spel på världsettan ger omkring 1.21 gånger insatsen.

Det här lär emellertid bli Alcaraz tuffaste prövning så här långt i turneringen. Tsitsipas är också han formstark då han gjort det bra på gruset på Roland Garros såväl som i Barcelona Open. Det mesta talar förstås för att favoriten håller här, men jag tror att Tsitsipas kan störa och eventuellt ta ett set. Mitt spel blir att det kommer spelas över 35.5 game totalt till 1.83 gånger insatsen hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 35.5 game
Odds: 1.83
Bolag: Betinia
Spelstopp: Från 12:00, tisdag 6 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+