Speltips, Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes 4/3: Hänger en skräll i luften?

Simon Pålsson Publicerat: 2 mars 2017

Spelbolagen har målat upp en klar favorit inför bottenmötet mellan Carolina Hurricanes och Arizona Coyotes i NHL. Det känns vanskligt, speciellt med tanke på att lagen i själva verket är tämligen jämndåliga.

Om vi ska se helt nyktert på saken är säsongen redan körd för både Carolina Hurricanes och Arizona Coyotes. När vi talar om att säsongen är körd eller inte syftas här på huruvida en slutspelsplats fortfarande är inom räckhåll eller inte.

I NHL är det utan tvekan vad samtliga säsonger handlar om – att helt enkelt försöka ta sig till slutspel. Det finns egentligen inga hedrande tabellpositioner överhuvudtaget, även fall det såklart aldrig är psykologiskt roligt att hamna på jumboplatsen.

Nere i botten hittar vi hur som helst både Carolina Hurricanes och Arizona Coyotes, två lag som läckt betänkligt under hela säsongen och som aldrig fått tillröckligt bra snurr på anfallsspelet för att kompensera för det. Precis som alla NHL-lag finns det viss kvalité i de båda lagen, varpå de sprattlat till med fina prestationer då och då. Över tid har det dock varit på tok för dåligt.

Matchen betydligt jämnare än oddsen säger

När de båda nu drabbar samman i en på förhand tämligen obetydlig match – i bemärkelsen att poängen varken gör av eller till i jakten på en slutspelsplats – tror vi på en ganska jämn match. Spelbolagen har målat upp hemmalaget som väldigt klara favoriter, något som kan tyckas märkligt av flera anledningar.

Visst, det finns viss anledning att hålla Hurricanes som aningen starkare än Coyotes, speciellt den här säsongen. Å andra sidan har Hurricanes varit extremt svaga på sistone och har inte heller något fantastiskt hemmafacit att luta sig tillbaka på. Hurricanes är dessutom bara nio poäng och fyra placeringar framför Coyotes. Inte mycket att hurra för.

Coyotes å sin sida har fyra vinster på de tio senaste, varav två borta mot Calgary Flames och Los Angeles Kings. Det är inte fy skam och med tanke på att Hurricanes har åtta förluster på sina nio senaste finns det ingen som helst anledning att misstro Coyotes inför den här matchen – snarare tvärtom. Hurricanes har vunnit båda säsongens inbördes möten – 5-4 två gånger om – varpå en revanschvinst bör ligga i luften.

Arizona Coyotes vinner (ordinarie tid) till 3,80 gånger pengarna hos NordicBet är hur som helst på tok för högt och spelas glatt.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Få 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Arizona Coyotes vinner (ordinarie tid)
Odds:  3,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:30, lördag 4/3
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: