Speltips Casper Ruud – Alexander Zverev 9/6: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Norrmannen Casper Ruud och tysken Alexander Zverev gör upp i semifinalen av Franska öppna 2023 på Roland Garros. Matchen spelas fredag den 9 juni 2023 med start från kl 14:45.

Casper Ruud – Alexander Zverev

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förra årets finalist i Franska öppna Casper Ruud har nu tagit sig en bra bit på vägen även i år. På onsdagen besegrade han, precis som förra året, dansken Holger Rune med 6-1, 6-2, 3-6, 6-3.

Kvartsfinalen blev inte riktigt den jämna rysare som många hade väntat sig av den här nordiska duellen. Ruud, som har sett oerhört stabil ut genom hela turneringen, kunde direkt koppla greppet om händelserna. Detta mycket på grund av att Rune helt enkelt gav honom den möjligheten. Dansken såg stressad och nervig ut från start då han gav bort poäng efter poäng. Även om han sedan kunde vinna tredje set så var matchen totalt sett en ganska behaglig resa för den fjärderankade norrmannen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Zverev är knapp favorit

På Roland Garros förra året blev det ett olyckligt slut för Alexander Zverev. Den numera 27-rankade tysken skadade sig då i semifinalen mot Rafa Nadal och blev borta en längre tid. Ett år senare har han nu kämpat sig tillbaka till den semifinal som då försakades.

I kvartsfinalen mot argentinaren Tomas Martin Etcheverry visade Zverev att han definitivt är att räkna med igen. Den 49-rankade Etcheverry gjorde det bra, men Zverev var för stark. Setsiffrorna skrevs till slut till 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Ser vi till inbördes möten mellan Casper Ruud och Alexander Zverev är det fördel tysken, men det var Ruud som vann det senaste mötet. Det var dock ett drygt år sedan de senast möttes och de har aldrig tidigare ställts mot varandra på grus.

Hos spelbolagen är det oddsmässigt jämna förutsättningar. Zverev gäller emellertid som knapp favorit till 1.82 gånger insatsen.

Vi har att göra med två formstarka spelare som ännu inte har visat upp några direkta svagheter i den här turneringen. Zverev får sägas ha den högsta högstanivån i sitt spel, medan en av Ruuds främsta styrkor är den höga lägstanivån.

Allt talar för att det kommer att bli en jämn holmgång och jag finner anledning att tro att Casper Ruud kommer vara mentalt starkast. Han kan, med sin ihärdighet, komma under huden på den mindre tålmodige Zverev och det tror jag kan fälla avgöra i en förmodat lång match. Mitt spel blir att Casper Ruud vinner till 2.04 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ruud vinner
Odds: 2.04
Bolag: Expekt
Spelstopp: Från 14:45, fredag 7 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+