Speltips Casper Ruud – Holger Rune 1/6: Franska Öppna

Martin Efvergren Publicerat: 1 juni 2022

Åttonderankade norrmannen Casper Ruud ställs mot det danska stjärnskottet Holger Rune i kvartsfinalen av de franska öppna mästerskapen. Matchen spelas onsdagen den 1 juni 2022 med start från kl 12:00 på Roland Garros.

Casper Ruud – Holger Rune

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Casper Ruud var illa ute mot italienaren Lorenzo Sonego i den tredje rundan av Franska Öppna. Efter att ha förlorat andra och tredje set reste han sig i de två sista och kunde ta sig vidare till en åttondelsfinal.

Där väntade så polacken Hubert Hurkacz och där visade Ruud sin kapacitet. Att han var den bättre grusspelaren var emellertid relativt men likväl utförde han jobbet på ett bra sätt då han vann med 3-1 i set i måndags.

Nu väntar så ett historiskt nordiskt möte mellan en norrman och en dansk i kvartsfinal på Roland Garros. Den nyss fyllda 19-åringen Holger Rune är ett av turneringens stora utropstecken så här långt, men det är Casper Ruud som gäller som klar favorit.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rune kan skrälla igen

Holger Rune från Gentofte i Danmark är den första dansken någonsin att nå en kvartsfinal i Franska Öppna. Att göra det när man bara är 19 år är förstås oerhört imponerande.

Rune är rankad som nummer 40 i världen men han är på en klättring uppåt som går fort. Inför måndagens möte mot den fjärderankade greken Stefanos Tsitsipas hade dansken gått rent i de tre första omgångarna. Nu skruvades så svårigheten på motståndet upp, men Holger Rune hade inga problem att hänga med. Tvärtom var det Tsitsipas som inte gjorde det när Rune vann med setsiffrorna 3-1.

Frågan är om greken hade en dålig dag på jobbet eller om det var Holger Rune som gjorde honom dålig. Oavsett var det en styrkedemonstration från den unge dansken som inte heller lär skrämmas av kommande motståndaren Ruud.

Casper Ruud är naturligtvis den mer meriterade spelaren och han har vunnit de tre tidigare mötena mot Rune. Senast besegrade han dansken med 2-0 i set i Monte Carlo i april. Ruud gäller också som favorit hos spelbolagen där han ger omkring 1.47 gånger insatsen som segrare.

Som jag ser det har Holger Rune bättre chanser än så. Han har visat upp en bredd i sitt spel och en mognad som talar för att han är redo för den här typen av stora matcher. Det här lär bli en jämn batalj och mitt spel blir att det kommer spelas över 36.5 game till 1.79 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 36.5 game
Odds: 1.79
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 12:00, onsdag 1 juni 2022
TV:  eurosport logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: