Speltips Casper Ruud – Hubert Hurkacz 30/5: Fördel Ruud

Martin Efvergren Publicerat: 30 maj 2022

Den åttonderankade norrmannen Casper Ruud tar sig an polacken Hubert Hurkacz i den fjärde rundan av de franska öppna mästerskapen. Matchen spelas måndagen den 30 maj 2022 med start från kl 11:00 på Roland Garros.

Casper Ruud – Hubert Hurkacz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Casper Ruud ställdes på oväntat tufft motstånd i den tredje rundan av Franska Öppna. Italienaren Lorenzo Sonego var i toppslag och kunde och pressade favoriten Ruud hela vägen. Norrmannen vann första set, men Sonego tog både andra och tredje. Därefter visade Ruud mental styrka då han reste sig och vann fjärde och femte set.

Den skicklige grusspelaren Casper Ruud hade tidigare slagit ut Tsonga och Ruusuvuori i den första och andra omgången. Den 23-årige norrmannen har redan vunnit två grusturneringen i år och är en outsider i fråga om att utmana de allra bästa på Roland Garros.

I den fjärde rundan väntar nu alltså den 13:e-rankade polacken Hubert Hurkacz som har övertygat i Franska Öppna så här långt.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ruud är den bättre grusspelaren

Hubert Hurkacz hade inga större problem att besegra belgaren David Goffin i lördags. Den reslige polacken vann matchen med 7-5, 6-2, 6-1.

Därmed har Hurkacz alltjämt inte tappat något set i den här turneringen. Han inledde med att slå italienarna Zeppieri i den första rundan följt av Cecchinato i den andra.

Casper Ruud stötte på oväntat stora problem mot Sonego i lördags men bör ändå ses som klar favorit inför den här matchen. Det faktum att han tappade två set senast samtidigt som Hubert Hurkacz kommer från en mer överlägsen seger gör emellertid att spelvärdet på Ruud har ökat inför den här matchen.

Norrmannen är betydligt mer meriterad på det här underlaget och bör ha goda chanser att slå ut en Hurkacz som inte ställts på några större prov så här långt. Ruud kommer från en turneringsseger i Geneve och har kanske spelat sin bästa tennis i karriären under den här våren.

Framförallt är Casper Ruud en bättre grusspelare än den 196 cm långe Hubert Hurkacz. Därför finner jag ett bra spelvärde i att norrmannen kommer att gå segrande från den här bataljen. Jag väljer därför ett rakt spel på att Casper Ruud vinner till 1.66 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Casper Ruud vinner
Odds: 1.66
Bolag: Expekt
Spelstopp: 11:00, måndag 30 maj 2022
TV:  eurosport logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: