Speltips, Celtic – Dundee 1/5: Hattrick senast – gör han mål igen?

Spelbloggare Publicerat: 30 april 2015

Celtic Skottland

Ligaguldet är bara en seger bort och Celtic kan säkra guldet när Dundee kommer på besök. Det är som upplagt för att lagets bästa målskytt ska bli guldhjälte.

På 20 matcher har Leigh Griffiths lyckats trycka in tolv mål, men hans facit blir betydligt mer imponerande om vi spanar in Celtics senaste matcher. Två hattrick på de senaste tre ligamatcherna vittnar om att anfallsstjärnan äntligen hittat målformen på allvar.

När Celtic tar emot Dundee är det som upplagt för en målfest, åtminstone i gästernas mål. Där finns det en stor risk att det kommer att rassla till flera gånger. Celtic kan nämligen säkra ligaguldet i händelse av en seger, medan Dundee egentligen saknar någonting att spela för.

Därtill kommer Celtic till matchen med en fin trend bakom sig, sånär som debaclet i cupsemifinalen där man åkte ut mot Inverness efter en galen förlängning. I ligaspelet har man sex segrar på de sju senaste matcherna och på dessa matcher har man lyckats göra 16 mål. Ett starkt facit, minst sagt.

Dundee har, precis som nämndes tidigare, ingenting nämnvärt att spela för – mer än sin stolthet vill säga. Dessutom har man ett svagt inbördes facit mot just Celtic, med nio förluster på de tio senaste matcherna lagen emellan.

Allt pekar på seger för Celtic

Ja, som ni hör pekar det mesta på en seger för Celtic. Vi tror dessutom att den kommer vara av det mer komfortabla slaget och tror därför på att serieledarna passar på att göra ett par mål för att vinna med god marginal. Det skulle i så fall innebära säkrat ligaguld, något vi är säkra på att man gärna firar hemma på Celtic Park.

Det finns föga förvånande inga särskilt lockande odds på hemmaseger. Därför väljer vi att rikta blickarna åt ett annat håll. Vi tror att formtoppade Leigh Griffiths fortsätter på den inslagna vägen och gör minst ett mål i matchen. Leigh Griffith att göra mål när som helst till 1,83 hos bet365 spelas med en försiktig insats och vi hoppas på målformen håller i sig för anfallsstjärnan.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Celtic 1,17 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 7,75 comeon logo 3 000 kr
Dundee 21,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,62 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,53 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Leigh Griffith målskytt ”anytime”
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:45, 1/5
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

>

Officiella startelvor:

>

Skrivet av: Simon Pålsson