Speltips Celtic – Dundee United 29/1: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 28 januari 2022

Celtic FC är stora favoriter inför mötet mot Dundee United i den 23:e omgången av skotska Premiership. Matchen spelas lördagen den 29 januari 2022 med avspark kl 16:00 på Celtic Park.

Celtic – Dundee United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är inte med någon stor marginal som Celtic FC vunnit sina senaste matcher, men likväl fortsätter man att rada upp segrar. I onsdags besegrade man Hearts med 2-1 borta i Premiership och förra helgen vann man med samma siffror mot Alloa Athletic i FA-cupen.

Strax innan jul spelade Celtic oavgjort borta mot St. Mirren, men det är den enda matchen man har tappat poäng i på skotsk mark sedan slutet av oktober då man också kryssade mot Livingston. Bortsett från bortaförlusten mot Leverkusen i Europa League har man vunnit samtliga övriga matcher sedan dess.

I tabellen ligger man dock fortsatt fyra poäng efter Rangers. På onsdag väntar nästa Old Firm-derby, men nu handlar det om att hålla fokus på den här matchen mot Dundee United.

Dundee United ligger för närvarande på en sjunde plats i det jämna mittenskiktet av Premiership. Formen är dock inte den bästa men i och med segern hemma mot Ross County med 2-1 i onsdags kunde man bryta en svit på sex raka förluster i ligaspelet.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Många uddamålssegrar

Det har gått trögt för Dundee United på sistone, men man kommer till den här matchen med två raka segrar. Tack vare ett segermål av Nicky Clark på tilläggstid kunde man, med nöd och näppe, besegra bottenlaget Ross County i veckan. Förra helgen vann man också knappt mot Kilmarnock i FA-cupen. Den matchen avgjordes under förlängningsspel.

Dessförinnan hade man alltså sex raka förluster i Premiership varav en av dessa kom då Celtic gästade i början av december. Den matchen vann Celtic med 3-0. Det var det andra mötet i ligaspelet den här säsongen. När de möttes i den sjunde omgången i slutet av september slutade det 1-1 på Celtic Park.

Ser vi till inbördes möten kan vi också konstatera att Dundee United inte har besegrat Celtic sedan 2014. Sedan dess har de mötts tretton gånger av vilka Celtic vunnit tio och tre slutat oavgjort.

Celtic gäller förstås också som klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.12 gånger insatsen.

Det mesta talar naturligtvis för en relativt komfortabel seger för Celtic här. Samtidigt bör man också ha med i beaktning att spelschemat är tätt och det väntar ett Old Firm på onsdag. Det kan tala för att man kommer spela på resultatet och säkert göra den del byten om man har ledningen i den andra halvleken.

Därtill kan vi konstatera att Celtic har vunnit med uddamålet i sex av sina åtta senaste segrar. De två övriga har man vunnit med två måls marginal. Sammantaget gör detta att jag finner ett bra spelvärde i att Dundee United undviker en utklassning. Mitt spel blir Dundee United +2.5 (asian handicap) till 1.71 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dundee United + 2.5 (asian)
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00, lördag 29 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: